I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Maratonska sednica skupštine grada

Sednica Skupštine Grada Zrenjanina, poslednja u ovoj godini, ni nakon nekoliko sati trajanja, nije imala izvestan kraj kada je današnji dan u pitanju.

Odbornici opozicije odlučili su da predlaganjem dopune dnevnog reda sa oko 200 tačaka – iskažu svoj bunt zbog odluke da se po njihovom mišljenju – „nelegalno“ oduzmu mandati dvojici odbornika iz redova DS i LSV, Goranu Kauriću i Tiboru Vašu.  Mandatna komisija je uputila Skupštini rešenje o prestanku njihovih mandata jer je postupila prema obaveštenju pristiglom iz Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave u kome se kaže da bivši funkcioneri koji po prestanku funkcije nastavljaju da primaju platu tokom šest meseci ( što im zakon omogućuje )- imaju status zaposlenog u lokalnoj samoupravi što je nespojivo sa odborničkom funkcijom. Oduzimanja mandata su trebale biti prve dve tačke dnevnog reda od predviđenih 63.

Skupština grada I loveZrenjanin

Najbitnija tačka današnjeg dnevnog reda koji nije mogao da dođe na red, jeste usvajanje Predloga odluke o budžetu grada koji bi za 2013. godinu trebao da iznosi 4,8 milijardi dinara. Osim budžeta, predviđeno je odbornici razmatraju i planska dokumenta javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu a na dnevnom redu je i postavljanje v.d. direktora Istorijskog arhiva na čijem čelu bi se trebao naći Božidar Vorgić, nedavno smanjen direktor Narodnog muzeja Zrenjanin. Umesto dosadašnjih vršilaca dužnosti, predviđeno je imenovanje direktora izabranih na konkursu, i to u  Direkciji za izgradnju i uređenje grada, Sportskim objektima, Gradskoj toplani, Gradskoj stambenoj agenciji, JKP “ Pijace i parkinzi „, Radio Zrenjaninu, Apoteci Zrenjanin  i Domu Zdravlja “ dr Boško Vrebalov „. Zanimljiva je i najavljena promena doskorašnjeg direktora JKP “ Čistoća i zelenilo „, Vladimira Ćirića, kadra SPS, koji je bio izuzetno hvaljen za svoj dosadašnji rad, zbog čega je  po njegovom, i mišljenju njegovih sasaradnika, smena neopravdana.
Novinari nisu bili zaključani na balkon kao tokom prošle sednice  Skupštine već su po prvi put u dugogodišnjem radu bili akreditovani.

I Taxi Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh