I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Maratonci trče za porodicu Albert-Nolin

Članovi Humanitarnog udruženja “Srbska ponos” koje je organizovalo i realizovalo humanitarnu akciju za porodicu Dudaš “Korakom do kuće od srca” objavilo je da će učestvovati na predstojećem  4 .Zrenjaninskom polumaratonu koji startuje u nedelju, 6. oktobra .2019. sa početkom u 11 časova, ispred Gradske kuće.

Ovom prilikom članovi tima trčaće za petočlanu porodicu Albert-Nolin iz Zrenjanjna koja godinama nema vode u kući i neophodno im je obezbediti hidropak koji košta oko 20.000 dinara. U trci će im se na startnoj poziciji pridružiti i legendarni pas maratonac- Sizif koji je ranije ove godine istrčao 82 km, od Beograda do Zrenjanina, u pomenutoj akciji za porodicu Dudaš.

Članovi organizacionog tima Ivan Radosavljević, Boris Knežević, Nenad Škundric i Milena Milošević učestvovaće  u trkama na stazama dužine 7 odnosno 21 kilometar, a svi koji žele mogu da otkupe kilometar ove humanitarne trke po simboličnoj ceni od 1000 din (za 1 km).

PerSu marketi

Na taj način prikupljaće se sredstva neophodna za kupovinu novog hidropaka koji će porodici Albert-Nolin iz Mužlje omogućiti da voda ponovo poteče u njihovim slavinama nakon dugo godina.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Porodicu Albert-Nolin čini pet članova – sinovi Saša (17) i Jovan (14), ćerka Ana-Marija (9), majka Iboja i otac Karlo. Otac je zaposlen kao građevinski radnik sa prihodima od oko 35.000 dinara što je jedva dovoljno da se porodica prehrani i plati dažbine na mesečnom nivou. Oni se sada za vodu snalaze tako što je u nekoliko balona svakodnevno donose od komšije i koriste je za piće, kuvanje, pranje posuđa, toalet, higijenu… Deo ulice u kojoj porodica Albert-Nolin živi nema sprovedene kanalizacione cevi, te je ovo jedini način da imaju vodu u kući kako bi mogli normalno da žive i obavljaju osnovne životne i higijenske potrebe. U staroj trošnoj kući u Mužlji na adresi Braće Fogaroši BB neretko žive i bez struje zbog loših instalacija koje često otklazuju. Pre par meseci njihov stari hidropak je “renoviran”, a bunar u njihovom dvorištu dodatno prokopan uz pomoć humanih ljudi-majstora. Ipak i pored sve dobre volje stari hidropak je nakon samo par nedelja ponovo prestao sa radom i više ga nije moguće popraviti. Jedino rešenje je kupovina novog aparata.

 

“Uskoro stiže zima i vreme nam može biti najveći neprijatelj. Suma od 20.000 njima će rešiti jako veliki probem, a s obzirom na to da iznos nije velik humanim zrenjanincima (koji su u prošloj akciji to i dokazali) ne bi trebalo da bude teško da je dostignu. Niko ne zaslužuje da živi bez vode u 2019. godini, a posebno ne troje dece” – rekla je članica tima Milena Milošević i dodala da će se potruditi da na dan maratona na startnoj poziciji obezbede bar jednu kutiju za humanitarnu pomoć u koju će svi koji žele na licu mesta moći da daju svoj doprinos.

Sva fizička ili pravna lica mogu otkupiti kilometar trke ili izvršiti uplatu u bilo kom iznosu na sledeće brojeve računa.

*Komercijalna banka
-dinarski račun – 205-0000000264862-29
-devizni račun – 0070800050764
IBAN – RS35205007080005076423
-primalac – Humanitarno udruženje “Srbska ponos”
-adresa – Drvarska 1

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh