I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Marame iz Zrenjanina oduševile papu

Marame sa Begeja našle su se oko vrata poglavara Rimokatoličke crkve i velikodostojnika iz Vatikana. Pune tri decenije mala porodična firma Ide i Šandora Vencela, gradi u Zrenjaninu imidž uspešnog salona venčanica „Tina“.

Salon ima specifičan umetnički opus zahvaljujući prvenstveno ćerki Valentini, akademskoj slikarki. Potvrda uspešnog rada stigla je iz Vatikana, gde je sam papa Franja oduševljen vezenim maramama, poklonom porodice Vencel, pišu Večernje novosti.

nemet-papa
– Prijavili smo se na tender Vatikana da bismo proverili sebe. Onda smo dobili zvaničan poziv i poslali naše radove. Marame su, kako nam je preneo zrenjaninski biskup monsinjor dr Ladislav Nemet, koji je u poseti Svetoj stolici i kod samog pape izazvale vrlo pozitivne reakcije – iznosi Valentina Vencel, sama iznenađena, ali i počastvovana što su se njena porodica i salon na ovakav način vinuli u svet.

Napominje da je to priznanje za višegodišnji samopregoran rad. U izradi venčanica postigli su savršenstvo, a već nekoliko godina savremenom mašinom rade specijalne vezene aplikacije. Tehniku su preneli na izradu marama, koje su postale pravi hit, a sada, eto, izazvale puno pažnje i u Vatikanu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Nestrpljivo očekujemo da stupimo u kontakt sa biskupom Nemetom i dobijemo šire informacije. Presrećni smo što se naša mala porodična firma našla među brojnim svetskim, koje su prošle na konkursu Vatikana za buduću saradnju u raznim segmentima – ističe Valentina Vencel.

Izvor i foto: Večernje novosti/Sl Pašić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh