I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Manjeg obima ali ništa manje primamljiva „Kobasicijada“ u Novom Itebeju (VIDEO)

U Novom Itebeju je održana je tradicionalna gurmansko-turistička manifestacija pod nazivom „Itebejska kobasicijada“, ove godine po deveti put zaredom.

Učestovalo je četrnaest ekipa sa po tri takmičara i tri gosta koje su imale su zadatak da naprave što lepšu, a pre svega što ukusniju kobasicu.

Veliki broj meštana i gostiju sa strane sa zanimanjem su ispratili svaki potez majstora pravljenja kobasica, uz veliki broj degustatora na licu mesta, a kao i uvek na ovakvim manifestacijama najteži posao imao je žiri.

Kobasicijada se tradicionalno održava u sklopu „Zimskih Itebejskih susreta“, koji se u ovom mestu organizuju već 39 godina sa ciljem međusobnog upoznavanja meštana i šireg okruženja. Iz vikenda u vikend održavaju se zanimljivi i raznovrsni programi namenjeni svim uzrastima, a traju do 15. marta ove godine. Kobasicijada iako nema razmere one Beloblatske i ovde je najposećeniji događaj.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

„Pripomogli“ čvarcima – ekipa „Kafana Šešir“ – Novi Sad 

Po završetku programa najboljima su uručeni pehari kao i prigodne nagrade, a treću godinu zaredom trijumfovala je ekipa „Mesari“ iz Novog Itebeja u sastavu Tibor Kašlik, Milan Novakov i András Tóth. Drugo mesto osvojilo je Udruženje penzionera Novi Itebej,  a treće Udruženje poljoprivrednika takodje iz mesta domaćina „Kobasicijade“.

Trostruki šampioni „Mesari“ Novi Itebej

tekst, foto i video: Žitište Online

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh