I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Manje pritužbi građana, tri puta veće izdvajanje za tretiranje komaraca

Aktuelna letnja sezona značajno se razlikuje od prethodne koja je imala više kišnih perioda zbog čega ni brojnost komaraca nije ista.

Građani su protekle sezone imali brojne primedbe na rojeve komaraca naročito oni čije su kuće ili stanovi u blizini Begeja.

komarci
Za tretiranje komaraca ove godine je izdvojeno tri puta više u odnosu na prethodnu, čak 23994420 dinara, saznajemo u Odseku za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

– Biološko i hemijsko suzbijanje larvi počelo je od 6. aprila, i vršiće se do oktobra. Do sada je izvršeno 10 tretmana iz vazduha (10600 hektara) i 35 sa zemlje (18360 hektara). Ove godine nije bilo primedbi građana na vršenje ove usluge, a na našem zvaničnom sajtu grada, građani se uvek mogu informisati o datumima i lokalitetu tretmana, kaže Sonja Anđelković, stručni saradnik u tom odseku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Usluge suzbijanja komaraca sa zemlje na teritoriji Grada Zrenjanina vrši preduzeće „Ciklonizacija“ iz Novog Sada, dok je Miva iz Inđije “Miva” tretirala larve komaraca iz vazduha.

„Ciklonizacija“ je 28. aprila poslednji put uradila akciju suzbijanja krpelja na zrenjaninskim izletištima, u ukupnoj površini od 755.000 kvadrata.

 Foto: smh.com.au

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh