I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Drugi pišu

Manja plata prosvetarima koji ne nadoknade časove

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da će svim nastavnicima koji ne nadoknađuju časove biti smanjena plata i dodao da vlada ne može da izađe u susret zahtevu o isplati još jedne zarade.

strajk

– Dva zahteva sindikata koja se tiču posebnog kolektivnog ugovora i vraćanja dela plate za ono što sindikati u štrajku nisu radili je nešto što i mi želimo da rešimo i za to postoje načini, rekao je ministar na RTS.

On je međutim rekao da vlada ne može da izađe u susret u zahtevu da se isplati još jedna plata prosvetnim radnicima.

Fordomanija

– To je nešto našta vlada ne može da pristane, rekao je Verbić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je naveo da se plate umanjuju za onaj deo časova koji nastavnici nisu odradili, ali i ukazao da će taj novac biti isplaćen samo pod uslovom da se časovi nadoknade.

– Ogroman je broj onih koji žele da nadoknade časove i mi ćemo se truditi da im to omogućimo i vratimo im taj novac. Nama taj novac u budžetu ne treba i želimo da bude upotrebljen za časove, rekao je Verbić.

On je dodao da će novi sastanak Ministarstva i sindikata u štrajku biti prvog dana posle praznika.

Upitan da li će i završni ispit biti prilagođen novonastalim okolnostima, Verbić je rekao da nema razloga jer se na ovom ispitu proverava znanje sticano u svih osam razreda, a ne samo u osmom.

Izvor: Tanjug

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh