I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Manifestacija „Riznica donjeg Potisja“ – kuvalo se 37 paprikaša od jednog soma (VIDEO)

Na izletištu pored reke Tise juče se okupio veliki broj ljudi, kako bi prisustvovao manifestaciji „Riznica donjeg Potisja“, koja se odžala drugi put po redu. Organizator je udruženje „LEEI“ (Lokalni edukativni ekološki izazov), a i ove godine im je podršku pružila kompanija „Gomex“.

– Ovim putem želimo da animiramo sve građane, da kvalitetno provedu makar jedan dan na reci Tisi, i da vide kakve prirodne resurse grad Zrenjanin poseduje. Mi želimo da te prirodne resurse na održivi način koristimo, i zato ovde nudimo različite sadržaje. Imamo 37 prijavljenih za takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša od soma, malu školu „bućke“, vožnju brodom i divan dan za uživanje. Kada su u pitanju izlagači, i tu vlada raznolikost. Imamo proizvođače vina, štandove sa kolačima, slatkišima, predmetima ručne izrade… U muzičkom delu učešće je uzela grupa „Meškarke“ iz Aradca, koja je učestvovala i prošle godine, a imamo i tamburaše – izjavio je predsednik udruženja „LEEI“ Steva Čorokalo.

I Taxi Zrenjanin

Riblji paprikaš se kuvao od samo jedne ribe, koja je upecana u Tisi. U pitanju je som, koji je bio težak preko sto kilograma i koji je bio dovoljan da se meso podeli svim takmičarima.

– Već dugo učestvujem na takmičenjima, tačnije 25 godina. Dobio sam mnoga priznanja, a od 2012. godine sam šampion Vojvodine u kuvanju ribljeg paprikaša. Na prošloj manifestaciji sam bio drugi, a nadam se da ću i ove godine uspeti. Volim da učestvujem, a važno je da pobednik bude kvalitetan, ko god to bio. U kuvanju ribljih specijaliteta, nema velikih tajni – najvažniji je odnos vode i ribljeg mesa, koji mora biti podjednak. Ovo takmičenje je posebno interesantno, jer se održava na Tisi, koja je naš raj – istakao je kuvar Zoltan Pabdi.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

kuvar Zoltan Pabdi i naslednik

Pakete i nagrade za sve učesnike takmičenja, pripremila je i ove godine kompanija „Gomex“.

– Prošle godine je bilo super, i bilo smo veoma zadovoljni organizacijom te prve manifestacije, zato smo se ove godine rado odazvali pozivu organizatora. Ovo je sjajna stvar, gde se predstavlja Tisa kao izuzetno mesto za izlet i provod u prirodi. Naši sugrađani bi mogli češće da dolaze i uživaju ovde, jer ne zahteva previše investicija, a i u neposrednoj bilizini grada je. I ove godine smo pripremili nagrade za takmičare u kuvanju ribljeg paprikaša. Nagrade su simbolične, i predstavljaju izraz našeg poštovanje prema njima, a ujedno su i znak želje da nam se pridruže naredne godine. Sasvim sam siguran da ćemo sledeće godine sa zadovoljstvom učestvovati na trećoj po redu manifestaciji.“ – naglasio PR menadzer kompanije „Gomex“ Nedeljko Golušin.

KAKO JE IZGLEDALA ATMOSFERA KRAJ TISE, POGLEDAJTE U NAŠEM VIDEO PRILOGU:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh