I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Mališani vrtića „Dečja radost” obeležili Svetski dan deteta (FOTO)

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, članice Udruženja „Ženska inicijativa – ŽIZ“, u saradnji sa Gerontološkim klubom Gerontološkog centra Zrenjanin, organizovale su zanimljivu predstavu za mališane vrtića „Dečja radost”.

Korisnici Kreativne sekcije Gerontološkog kluba su nakon prošlogodišnje uspešne manifestacije i ove godine rešili da obraduju decu, pripremivši im pozorišnu predstavu „Patkica Žutkica“.

I Taxi Zrenjanin

Lutke i pozornica su svojeručna dela članova Kreativne sekcije, a tekstovi za predstavu su dobijeni zahvaljujući Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Sudeći po nasmejanim dečijim licima, glumci-amateri su ih iskreno obradovali i nasmejali.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ideja da se na kreativan, ali u isto vreme i edukativan način obeleži Svetski dan deteta, potiče od Udruženja „Ženska inicijativa – ŽIZ“ iz Zrenjanina.

Prema rečima predsednice Udruženja „ŽIZ“, Marijane Mišić Andrić, cilj obeležavanja jeste promovisanje međusobne interakcije i razumevanja među decom. Pored toga, bitno je skrenuti pažnju javnosti na obaveze društva prema najmlađima, kao i na aktuelne probleme sa kojima se oni suočavaju.

Kristina Ristoski i Marijana Mišić Andrić

Glavna vaspitačica vrtića „Dečja radost“, Kristina Ristoski, za naš portal je izjavila da je saradnja sa organizatorima ove akcije i domaćinima predstave veoma uspešna, i da se njihovim dolaskom deca osećaju još slobodnije i otvorenije.

-Ovim putem bih se zahvalila našim dragim prijateljicama iz Gerontološkog kluba, koje su nam poklonile prelep ručni rad, a mi ćemo ih obradovati sa novogodišnjim ukrasima, koje su mališani sami osmislili i kreirali – rekla je Ristoski.

Ona je podsetila da u njihovoj ustanovi trenutno boravi oko sto dece, raspoređenih u pet uzrasnih grupa.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh