I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mališani vrtića „Dečja radost” obeležili Svetski dan deteta (FOTO)

Povodom obeležavanja Svetskog dana deteta, članice Udruženja „Ženska inicijativa – ŽIZ“, u saradnji sa Gerontološkim klubom Gerontološkog centra Zrenjanin, organizovale su zanimljivu predstavu za mališane vrtića „Dečja radost”.

Korisnici Kreativne sekcije Gerontološkog kluba su nakon prošlogodišnje uspešne manifestacije i ove godine rešili da obraduju decu, pripremivši im pozorišnu predstavu „Patkica Žutkica“.

PerSu marketi

Lutke i pozornica su svojeručna dela članova Kreativne sekcije, a tekstovi za predstavu su dobijeni zahvaljujući Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Sudeći po nasmejanim dečijim licima, glumci-amateri su ih iskreno obradovali i nasmejali.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ideja da se na kreativan, ali u isto vreme i edukativan način obeleži Svetski dan deteta, potiče od Udruženja „Ženska inicijativa – ŽIZ“ iz Zrenjanina.

Prema rečima predsednice Udruženja „ŽIZ“, Marijane Mišić Andrić, cilj obeležavanja jeste promovisanje međusobne interakcije i razumevanja među decom. Pored toga, bitno je skrenuti pažnju javnosti na obaveze društva prema najmlađima, kao i na aktuelne probleme sa kojima se oni suočavaju.

Kristina Ristoski i Marijana Mišić Andrić

Glavna vaspitačica vrtića „Dečja radost“, Kristina Ristoski, za naš portal je izjavila da je saradnja sa organizatorima ove akcije i domaćinima predstave veoma uspešna, i da se njihovim dolaskom deca osećaju još slobodnije i otvorenije.

-Ovim putem bih se zahvalila našim dragim prijateljicama iz Gerontološkog kluba, koje su nam poklonile prelep ručni rad, a mi ćemo ih obradovati sa novogodišnjim ukrasima, koje su mališani sami osmislili i kreirali – rekla je Ristoski.

Ona je podsetila da u njihovoj ustanovi trenutno boravi oko sto dece, raspoređenih u pet uzrasnih grupa.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh