I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Mališani napravili svoju povrtarsko – cvetnu baštu

U okviru projekta „ Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ čiji je inicijator i generalni pokrovitelj Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, beloblatski mališani vrlo vredno realizuju ekološke aktivnosti.

belo-blato

Danas je na programu bilo zasejavanje kombinovane cvetno-povrtarske bašte, koja će mirisom i izgledom privlačiti pažnju svih meštana i posetilaca Belog Blata. Bašta će predstavljati i praktičan poljoprivredno-ogledni prostor koji će deci koristiti za uzgoj različitih biljaka. Od povrtarskih kultura zasejana su semena luka, spanaća, graška, šargarepe, zeleni, peršuna, boranije, cvekle, a od cveća kadifa, turski karanfil, šeboj, Lepa Kata, bosiljak…

– Izbor cveća je biran tako što su zasejane one vrste koje ujedno i štite povrtarske kulture od raznih štetočina. Na taj način se povezuje teoretsko znanje sa praktičnim, a beloblatski đaci će moći, u interakciji sa učenicima iz urbanih sredina, to stečeno znanje prenositi u vidu vršnjačke edukacije. Ova današnja aktivnost „malih baštovana“ iz PU „ Buba Mara“ korespondira i sa još jednom aktivnošću sličnog karaktera koju realizuje LAG „ Carska bara“( Lokalna akciona grupa) , a koja takođe za cilj ima poboljšanje kvaliteta života lokalnih zajednica, njihovo povezivanje i realizaciju održivih projektnih aktivnosti, saopštila je tamošnja organizacija „Zeleni čuvari“.

PerSu marketi

belo-blato1

U sklopu današnje aktivnosti postavljeni su i komposteri koji će biti upotrebljeni za sakupljanje i preradu bio otpada, do organskog đubriva kao krajnjeg produkta.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh