I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Mali Kikinđani pozvali Zrenjanince na 36. „Dane ludaje“ (FOTO)

Veseli karavan malih Kikinđana koji promovišu i pozivaju na 36. manifestaciju „Dani ludaje“, danas je posetio Zrenjanin. Kao i uvek, gosti iz Kikinde nisu došli praznih ruku. Uz tamburašime i pesmu mališana građanima su delili čuvenu „bundevaru“ i progam manifestacije. Grupa dece iz vrtića je, zajedno sa svojim vaspitačicama, igrom, pesmom i zdravicom, pozvala prisutne da dođu u Kikindu.

– Zrenjaninci su naše drage komšike i Kikinđani rado dođu na „Dane piva“, a mi se iskreno nadamo da svake godine zahvaljaujući i ovim promocijama Zrenjaninci odluče da dođu u Kikindu na „Dane ludaje“, rekla je v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde Jasmina Milankov.

I Taxi Zrenjanin

Ističe da iako manifestacije počinje u četvrtak, petak je taj koji nosi najlepši deo priče.

– U petak je karneval naših predškolaca. Oko 500 mališana kostimiranih u plodove jeseni prolaze kikindskim trgom. Ove godine, uz naše dobošare, njih predvode naši gosti Gradske muzike i mažuretkinje iz Herceg Novog, dodala je Milankova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Iako je bila loše godine za bundeve, organizatori se nadaju da će biti obaranja rekorda i na ovogodišnjoj manifestaciji.

– Najteža bundeva u Kikinndi je bila 639,5 kg, a najduža 366cm. Naš sugrađanin Goran Lazić je 2019. godine oborio Ginisov rekord sa bundevom dugačkom 395,4 cm. Imaćemo ove godine i tri najteže bundeve iz Mađarske, po tom pitanju manifestacija postaje internacionalna.

Napomenula je i da se tokom manifestacije svi moraju pridržavati mera koje su donete i da svi imamo ista prava, ali i iste obaveze.

Komplatan program manifestacije „Dani ludaje“ u Kikindi pogledajte – OVDE.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh