I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Mali glumci Dečijeg centra „Smajli“ pomažu deci sa invaliditetom

Mali glumci velikog srca su ove godine svojim nastupima obezbedili novogodišnje paketiće za decu sa posebnim potrebama, u želji da im ulepšaju praznike. Sami su pokrenuli akciju DECA ZA DECU kojoj su se pridrižili i drugari iz plesnog studija Free Dance.

Tako su ukazali pažnju mališanima u Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu. Akciji se pridružio i Tehnički fakultet Mihajlo Pupin koji je obezbedio paketiće za decu koja se nalaze u Dnevnom centru za decu i omladinu Alternativa.

Ovo je druga godina zaredom da članovi dramske sekcije Dečijeg centra Smajli pomažu vršnjacima. I prethodne godine pripremili su prigodnu novogodišnju predstavu za brojnu publiku i tada osmislili da ulaznice treba simbolično kupiti jednim slatkišem. Za novu 2018. Tako su sakupili slatkiša dovoljno da obraduju svu decu u Dnevnom centru Alternativa. Ove godine paketiće su dobili i Alternativci, ali i najmlađi u Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu.

I Taxi Zrenjanin

Tri puta odigrana je predstava Novogodišnja bajka inspirisana davnašnjim ostvarenjem Kuguarsa. Zajedničkim snagama Smajlijevaca i dece iz studija Free Dance, sakupljen je dovoljan broj slatkih zanimacija da obraduje sve mališane u Alternativi i u Udruženju za cerebralnu i dečiju paralizu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Predstava je prvi put odigrana u baletskoj sali KC u saradnji sa plesnim klubom Free Dance, zatim na fakultetu Mihajlo Pupin, a onda i u igraonici Happy Kids u Avivu, kaže Desanka Kantar izcentra Smajli.

-Dečica su bila presrećna, to se videlo kroz njihov širok osmeh dok se ogomna radost oslikavala u njihovim okicama, ne toliko zbog slatkiša nego zbog pažnje koja im je ukazana.

Ima tu i dece koja su u vrlo teškom stanju.

-Mnogima od njih umesto slatkiša koje svako detence voli, potrebnija je kozmetika, pelene, većina ih je na posebnoj ishrani. Grizla me je savest zašto se nisam malo bolje informisala o svakom tom detetu, ali onda ne bismo mogli za ulaznicu da skupljamo po slatkiš, trebalo bi da prikupljamo novac i svakom napravimo namenski paketić. Roditelji su me razumeli i utešili rekavši mi da će slatkiše pojesti bate ili seke bolesnih mališana, kaže naša sagovornica.

Smajlijevci su Novogodišnju bajku odigrali i za najstarije sugrađane za doček pravoslavne Nove godine, a zahavaljujući toploj reakciji korisnika Gerontološkog centra poželeli su da sledeća prilika za ovakvo druženje bude već za Osmi mart.

Inače Dečiji centar Smajli je svoje humano opredeljenje pokazao i ranije.

-Jesenas smo drugarima u Alternativi u saradnji sa pomenutim udruženjem obezbedili spravu za vežbanje motorike uz pomoć Grada Zrenjanina. Učestvovanjem na konkursu “Zajednici zajedno” sa Udruženjem za cerebralnu paralizu obezbedili smo u sklopu dečijeg igrališta na Lesnini komponente za decu sa posebnim potrebama kako bi i oni mogli da uživaju u igri, naglasila je Desanka Kantar.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh