I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Majka proglašena krivom za pokušaj trovanja svog petogodišnjeg deteta

Na osnovu optužnice Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu koja datira od 2. jula ove godine, Viši sud u Zrenjaninu doneo je 6. septembra prvostepenu presudu kojom je oglasio krivom M.Ž. iz okoline Zrenjanina, na kaznu zatvora u trajanju od 8 godina, zbog pokušaja teškog ubistva svog malodobnog deteta. Sud je izrekao i zabranu približavanja i komunikacije sa detetom na udaljenosti od 500 metara u trajanju od tri godine.

Nezadovoljan visinom izrečene krivične sankcije i mere bezbednosti, Viši javni tužilac u Zrenjaninu će u zakonskom roku protiv navedene presude izjaviti žalbu, predlažući da se okrivljena strože kazni i da se prema istoj odredi mera bezbednosti u dužem vremenskom trajanju.

Podsećamo, Više javno tužilaštvo je podnelo optužnicu protiv okrivljene M.Ž. (25) koja je u stanju smanjene uračunljivosti pokušala da liši života svoje dete staro pet godina. Teško ubistvo u pokušaju, M. Ž. je izvela 4. januara ove godine tako što je detetu u usta stavila granulu otrova za pacove nakon čega je počela da priprema još granula. Tragedija je srećom sprečena kada je naišao brat okrivljene koji je brzo reagovao i prekinuo je u nameri daljeg trovanja deteta, dok je u pomoć pritrčala i sestra okrivljene koja je dete sklonila na sigurno.

PerSu marketi
  • Divider

  • Divider
Na vrh