I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Majice s natpisima – trend koji su uveli maturanti

Pesmom, u majicama jarkih boja i uz pratnju trubača, zrenjaninski maturanti obeležili su završetak srednjoškolskog obrazovanja. Gradske ulice na momente su bile „obojene“ crvenom bojom majica koje su po dogovoru nosi ceo razred, već u nekom narednom zelenom, plavom, ljubičastom… Kreativne majice sa različitim natpisima koje maturanti pripremaju za poslednji dan škole, postale su poslednjih godina deo trenda koji se prenosi s generacije na generaciju.

U jednakim majicama, poslednjeg dana u školi, đaci pokazuju zajedništvo koje su izgradili u prethodne tri ili četiri godine, a porukama na njima često pokažu koliko su kreativni, pa i šaljivi. O ovom maturantskom trendu više informacija saznali smo u štampariji Diginet koja je svake godine u maju prebukirana zahtevima tog tipa.

– Običaj da se maturanti obeležavaju majicama u različitim bojama i sa kreativnim natpisima počeo je 2010/2011. godine. Vrlo brzo, za nekih godinu-dve, to preuzimaju gotovo svi završni razredi srednjih škola, a poslednjih godina polako i osmaci počinju da imitiraju starije drugare – kaže Goran Nešić, vlasnik štamparije.

I Taxi Zrenjanin

Nizom slogana, maturanti oni simbolično obeležavaju svoje četvorogodišnje druženje. Nešić naglašava da se varijante razlikuju u zavisnosti od škole.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Poruka je bilo raznih – nekada veoma duhovitih, a nekada onih samo njima znanih. To su poruke poput „Svi imaju senku, mi imamo dve”, „Eh da je prosek bio veći od promila – pišite keca IV6” ili „Cecina deca – IV2”, „Nismo došli da vas vređamo, ali takva je situacija”. Od generacije do generacije je sve to slično. Boje uvek biraju tako da budu prepoznatljivi i uvek traže najnovije, najmodernije boje. Tako je jedan razred ove godine tražio maskirne majice da bi se baš po tome prepoznavali, pa smo pokušali da nađemo takav materijal i posebno ih šili za njih, ističe Nešić.

Uglavnom je reč o klasčnim majicama na kratke rukave, i moda im je manje bitna od suštine – natpisa koji će odštampati. U većini slučajeva to su „fazoni“ i pošalice koji su ih pratili kroz školovanje.

– Izlazili smo svima u susret i pokušali da kroz zanimljiv dizajn omogućimo da im ta majica ostane kao lepa uspomena. Viđamo ih često i posle mature u centru kako ih nose sa potpisima svih učenika iz odeljenja i to je sigurno jedna uspomena koja se čuva ceo život, dodaje Nešić.

Često maturanti prepuštaju stručnjacima dizajnerski deo, s tim da ponešto koriguju. Kada ipak svi odluče da se za nešto pitaju, tada situacija mora dobro da se organizuje.

– Dešavalo nam se da dođe pola odeljenja, svi uđu u kancelariju, žele da daju predloge i isprobavaju majice. Tada nastane haos i moramo da ih zamolimo da delegiraju dva predstavnika koji će voditi celu priču, kažu u ovoj zrenjaninskoj štampariji.

Poslednjih godinu-dve dana, osnovci polako preuzimaju ideju od srednjoškolaca i svoje druženje takođe obeležavaju oblačenjem unikatne majice poslednjeg dana u školi.

– To još nije uzelo toliko maha, ali primetili smo da ih je sve više u poslednje vreme i čini se, kako stvari teku, da će i to postati tradicija u narednom periodu – zaključuje Nešić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh