I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Vesti Zrenjanin

Magneti i suveniri sa likom „Lale i Sose“ najprodavaniji u Zrenjaninu

U sklopu Turističkog informativnog centra (TIC) koji se nalazi na Trgu slobode, prodaju se raznovrsni suveniri, a u ponudi dominiraju oni koji imaju obeležja ili simbole Zrenjanina. Ovde se mogu kupiti i oni suveniri koji asociraju na Banat, vojvođansku ravnicu i narod koji ovde živi. Ovaj objekat smatra se informativnim pultom za turiste, ali i za naše sugrađane koji upravo ovde mogu pronaći prigodan poklon onda kada žele da obraduju nekoga ko je iz inostranstva.

PerSu marketi

 

Ovde kažu da postoji velika zainteresovanost posetilaca, jer skoro svako želi da ponese bar neki detalj koji će ga podsećati na naš grad. Na početku rada, centar je imao manji broj predmeta upotebne vrednosti, a vremenom je, na zahtev zainteresovanih posetilaca, asortiman proširen. Sada imaju veliki izbor suvenira, zbog čega se ovaj objekat smatra jednim od najopremljenijih suvenirnica-infocentara u Srbiji.

-Najprodavaniji suveniri su oni koji se lako nose, i koji imaju simbolične cene. Strancima su veoma zanimljivi ručno rađeni predmeti od prirodnih i recikliranih materijala, a podjednako su traženi i oni sa etno motivima. Takvi suveniri su u inostranstvu daleko skuplji nego kod nas. Za sve je zajednička činjenica da obavezno moraju imati natpis Zrenjanin. Magneti se najviše prodaju, kupuju se skoro svakodnevno. Suveniri „Lala i Sosa“ su takođe veoma interesantni, i kupuju se u velikom broju. Moram istaći da se razglednice grada Zrenjanina mogu kupiti samo kod nas, ali svako ko svrati da ih kupi, obavezno uzme još po nešto. Pokušavali smo da izradimo suvenir koji bi predstavljao simbol grada, ali to baš nije tako jednostavno, i zato smo se priklonili sitnijm predmetima. Pored magneta, tražene su i šolje, podmetači, privesci, hemijske olovke…Mape grada su takođe dosta tražene, i pokazale su se kao veoma uspešnan potez. Plan grada koji je izrađen 2006. godine, prodaje se podjednako kao i turistička mapa. Na njemu je predstavljen ceo grad, ali su istaknuti oni objekti sa turističkim obeležjima, kaže menadžer za turizam Turističkog informativnog centra, Marica Kosanović.

ZRENJANINU ZLATNI I SREBRNI KOFER

Koliko su mape zanimljive, pokazuje i činjenica da je Turistička organizacija grada nedavno u Kruševcu, na 13. Međunarodnom takmičenju publikacija, osvojila „zlatni kofer“ za turističku mapu, i „srebrni kofer“ za najinteresantniju višelistnu publikaciju „Ponesi uspomenu“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh