I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Luksol će se prodavati po nižoj ceni od prethodne

Stečajni upravnik zrenjaninske Hemijske industrije „Luksol” Milan Nićetin potvrdio je za „Dnevnik” da još nije zakazao novu, treću po redu prodaju ove fabrike.

On je najavio da će to učiniti u skorije vreme i da će kompletna imovina „Luksola”, kao jedna celina, potencijalnim kupcima ponuđena po nižoj ceni od prethodne, s obzirom na to da prva dva puta niko nije bio spreman da izdvoji 343 miliona dinara, za koliko je nuđena.

Luksol-Zrenjanin

Fabriku sa tradicijom u proizvodnji higijenskih preparata dugom blizu 130 godina početkom 2003. godine, za 650.000 evra, kupio je kontroverzni niški biznismen Jovica Stefanović Nini, isti čovek koji je tada uzeo i Fabriku lekova „Jugoremedija”. Kasnije se ispostavilo da je kupovina odrađena parama iz „Jugoremedije”, jer je nakon obaranja privatizacije te farmaceutske kompanije, 2007. godine, ona postala većinski vlasnik „Luksola”. Od onda, nekada poznati proizvođač sapuna i šampona krenuo je u sunovrat.

I Taxi Zrenjanin

Potpredsednik Regionalne privredne komore u Zrenjaninu Momčilo Nikolčić podseća da je nad fabrikom „Luksol” proglašen stečaj u novembru 2011. godine zbog blokade žiro računa u dužem vremenskom periodu. Kako niko od poverilaca nije predložio plan reorganizacije polovinom 2012. je doneta odluka o bankrotu i rasprodaji imovine fabrike u cilju namirenja dugova od preko 300 miliona dinara.

– Do sada je u dva navrata pokušana prodaja imovine po početnoj ceni od 343 miliona dinara, što je polovina od procenjene vrednosti fabrike, ali nije bilo zainteresovanih kupaca, očekujući da će u narednoj prodaji cena biti znatno niža,  ističe Nikolčić i podseća da u strukturi vlasništva većinski deo ima Fabrika lekova „Jugoremedija” u stečaju, od oko 74 odsto, dok je ostali deo u rukama manjinskih akcionara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nikolčić napominje da je polovinom pretprošle godine, u cilju zaštite i održavanja funkcionalnosti imovine, fabrika izdata u zakup novosadskoj firmi „Luks hem” koja je nastavila proizvodnju kozmetičkih preparata i zaposlila oko 40 radnika.

– Svi kapaciteti „Luksola” su u funkcionalnom stanju i potpuno spremni za realizaciju sopstvenog kozmetičkog programa, kaže Nikolčić.

Izvor: dnevnik.rs/Ž.Balaban  Foto: novosti.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh