I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Lovni turizam značajan segment turističke ponude Zrenjanina

U poslednje vreme dosta se radilo na poboljšanju turističke ponude Zrenjanina kada je u pitanju lovni turizam. Grad Zrenjanin i Turistička organizacija Zrenjanina su u saradnji sa Lovačkim udruženjem uredili i osposobili za korišćenje strelište koje se nalazi na putu prema Beogradu, a koje više od decenije nije radilo. Nabavljena je i mašina za gađanje letećih meta. Nadležni veruju da su sada ispunjeni svi preduslovi da se i u našem gradu organizuju takmičenja lovaca. A to bi ovu kategoriju turista trebalo da zadrži u Zrenjaninu koji dan duže.  

Da lovni turizam ima veliki potencijal za razvoj, prepoznali su i u Gradu Zrenjaninu i u Turističkoj organizaciji Zrenjanina.

Veliku energiju smo uložili u afirmaciju lovnog turizma. Napravili smo sporazum sa lovcima. Sredili smo strelište prema Beogradu. Strelište je uređeno i tamo su već održana neka takmičenja. Uspeli smo da nabavimo i mašinu za gađanje letećih meta, koju smo dali na korišćenje lovcima. Sada lovci i svi oni koji vole lov i dolaze ovde zbog toga mogu da se pripremaju za takmičenja na našem strelištu koje nije radilo 10-15 godina. Ono sada ima sve što je neophodno i za pripreme za takmičenje i za organizaciju takmičenja u gađanju letećih meta. Tu sada može da dođe i 40 takmičara. Od toga možemo da imamo benefite svi. I mi kao turistički radnici, jer smo dobili još jedan vid turističke ponude u gradu i gradski budžet“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanin.

PerSu marketi

Program boravka za lovce i njihove porodice

Lovci spadaju u specifičnu grupu turista. Oni imaju novca i spremni su pošteno da plate za svoj provod.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Lovci su interesantna kategorija turista. Pogotovo oni iz inostranstva. Oni imaju sredstava da dođu ovde, da plate i da odstrele trofeje. Ovde ima puno divljači za koju su oni zainteresovani. Lovna sezona traje maltene cele godine. Mi želimo da lovci, koji su pozvani i koji su na našim sajmovima obuhvaćeni posebnim ponudama, dođu ovde i budu naši gosti. I to ne samo u toku jutra kada traje lov. Cilj nam je da lovcima pružimo zadovoljstvo kroz ture za razgledanje grada i okruženja. Da im upotpunimo dan. Tada će imati kompletnu sliku i kompletan utisak ne samo o lovu zbog kojeg su došli, već i o onome što Zrenjanin i okolina mogu da pruže i njihovim porodicama koje bi mogle da dođu sa njima“, objašnjava Ljubotina.

Lovni turizam po sezonama

„Lovci najčešće dolaze iz Slovačke, Češke, Slovenije, Austrije, Italije. Dolaze i iz okruženja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore. Ima i lovaca iz drugih krajeva naše zemlje. Ovde je zastupljena sva divljač. Ono što je njima najinteresantnije svakako je krupna divljač. Srne, srndaći, divlje svinje. Lovni turizam je zanimljiv jer su tu i fazani, prepelice, zečevi… Divljač je izuzetno kvalitetena i ima je puno. Svi oni koji dolaze mogu da očekuju uz našu organizaciju dobar boravak, ali i dobar ulov. Lovci u proseku ostaju 2-3 dana. Nadamo se da će ih postojanje mašine za gađanje letećih meta zadržati duže kod nas. Jer takmičenja traju čitav vikend, po ceo dan. A tu su i pripreme. Nema razloga da ne privučemo lovce da ostanu koji dan duže“, zaključuje direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

Lovište „Begej“, kojim gazduje Lovačka uprava Grada Zrenjanina, zauzima površinu od 124.038 hektara. Stalne gajene vrste divljači su srna, divlja svinja, zec, fazan i poljska jarebica. Lovni turizam podrazumeva prolećni lov srndaća, kao i letnji lov prepelice, grlice, gugutke i goluba grivnjaša. Tokom jeseni dozvoljen je lov divlje patke gluvare, a zimi divlje guske lisaste.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh