I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Look, pre svega

Sa šminkanjem vam je kao i s kuvanjem. Ili znate ili ne znate. Možete da se provučete, da naučite ali ako nema onog pravog koda u genima…džaba.

Zato i nismo svi Jamie Oliver.

Međutim, i u kuvanju i šminkanju – na oba „bojna polja“ važne su tri stvari : dobar alat, kvalitetni sastojci i velika doza kreativnosti. Rezultat mora biti vrhunski, potpisujem.

U svetu profesionalnog make up-a zahtevi su različiti i baš zato su ALAT, SASTOJCI I KREATIVNOST neizostavni. Svaka žena je jedinstvena i lepa na svoj način, i posle te rečenice se stavlja tačka. Upravo ta različitost traži poseban pristup svakom licu. U radu make up artista najvažnije je sagledati svako lice, upoznati ga, istaći najbolje crte, pojačati ili ublažiti, prikriti eventualne nepravilnosti.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

Na svakom licu postoji deo „N01“ koji mora da dominira celim izgledom. Ako su to oči onda kreiramo pogled koji zakucava, ako su usta onda se moraju uobličiti da progovore i bez reči…

Koliko je šminka moćno sredstvo za popravljanje raspoloženja i podizanje samopouzdanja najbolje bi mogle da kažu one žene koje požele da prepišu poneki hollywood look. I to je skroz ok, ništa sporno kad žena zna šta tačno želi. A poželi da na par sati pleni nekom drugačijom energijom.

Hajde da pokušamo zajedno, da napravimo taj best LOOK

Uz ove savete koji slede, našminkajte se za samo 10 minuta:

1) Tečni puder. Nanesite tečni puder ili ten-podlogu na čelo, nos, jagodice i bradu. Jastučić za nanošenje navlažite hladnom vodom, dobro ga iscedite i blagim pokretima razmažite po licu.

2) Korektor. Štapićem nanesite korekor na ostećenu kožu ili mesta koja želite da prekrijete. Potrudite se da tečnost nanesete u što manjoj količini. Laganim tapkanjem uz pomoć jastučića izjednačite što bolje ten sa prethodno nanetom podlogom. Ukoliko se i dalje vidi prelaz, vrhovima prstiju izbrišite graničnu liniju.

3) Puder u prahu. Nanesite puder u prahu uz pomoć četkice. Ako želite da otklonite sjaj pudera, navlaženim jastučićem utapkajte preko pudera.

4) Olovka za oči. Ako koristite olovku za oči pažljivo u što tanjem sloju nanesite na donju ivicu oka. Za slučaj da baš žurite, ovaj korak preskočite da ne bi u brzini došlo do povrede oka.

5) Senka za oči. Najbrže se nanosi četkicom. Tamnije nijanse su pogodnije za noć i nanosi ih uz ivicu kapaka. Svetla senka se nanosi iznad tamnije u širem sloju.

6) Maskara. Jednim prstom podignite obrvu, a drugom rukom nanesite maskaru na gornje i donje trepavice u pravcu odozgo na gore.

7) Olovka za usne. Usne iscrtajte olovkom u istoj boji kao što je karmin ili samo za jednu nijansu tamnije. Srednji prst oslonite na bradu i tako ćete lakše upravljati olovkom. Namažite zatim usne, ružem ili sjajem. Otisnite usta na parčetu papira ili maramice da bi se uklonio višak ruža.

8) Rumenilo. Nanesite ga četkom dok se blago osmehujete na jagodice, a zatim ka kosi polukružnim pokretima. Ukoliko želite da rumenilo duže traje, prvo nanesite tanak sloj krem rumenila, pa preko njega rumenilo u prahu.

Napomene:

– Vrlo je važan sklad celokupne šminke. Zbog toga ukoliko oči našminkate jače, koristite blaže tonove ruža i rumenila ili obrnuto.

evening-make-up-pink

lipstick-red

professional-make-up-13

I eto, nije neostvarivo biti Megan Fox, Kim Kardashian, Scarlett Johansson, Keira Knightley, Monica Bellucci, Angelina Jolie….bar na jedan dan!

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh