I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Lisica: Sve naše usluge su održane, neke su unapređene i proširene

Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina danas je obeležio 58 godina od osnivanja. Na današnji dan pre deset godina, pri ovoj ustanovi je uspostavljena usluga Prihvatilišta za žene i decu, žrtve nasilja u porodici (Sigurna kuća), kao i usluga Dnevnog boravka za decu sa telesnim i intelektualnim invaliditetom „Alternativa“. Tim povodom u „Alternativi je organizovana i prodajna izložba dečijih radova.

Dnevni boravak „Alternativu“ danas su povodom značajnog jubileja posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i razgovarali sa zaposlenima u „Alternativi“, njenim korisnicima i direktorkom Centra za socijalni rad Oliverom Lisicom.

I Taxi Zrenjanin

„Cilj svih naših usluga je unapredjenje kvaliteta života svih naših sugradjana. Centar za socijalni rad kao organ starateljstva ima i preventivnu i društveno kohezivnu ulogu, da pomaže svim ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Od kada postoji Centar za socijalni rad, sve usluge koje pruža svojim sugradjanima su se održale, neke su unapredjene i proširene, broj korisnika je proširen. Posebno bismo se pohvalili činjenicom da od ove godine, zahvaljujući sredstvima koje obezbedjuju Grad i resorno Ministarstvo, imamo održivosti usluga savetodavnog, terapijskog, socijalnog i edukativnog rada. Za ovih deset godina kroz „Alternativu“ je prošlo pedesetak korisnika, sada ove usluge koristi 10 naših sugradjana, u Sigurnoj kući su trenutno smeštena 22 korisnika, u Prihvatilištu 16, a savetodavno – terapijske usluge koristi 80 lica.“, navela je ovom prilikom direktorka zrenjaninskog Centra za socijalni rad Olivera Lisica.

„Grad Zrenjanin je u ovoj godini za sva socijalna davanja izdvojio 125 miliona dinara, što nije mali procenat u odnosu na ukupan budžet. Zajedno sa Centrom za socijalni rad sprovodimo brojne projekte socijalne zaštite u našem gradu. Na poslednjoj skupštinskoj sednici osnovana je i nova ustanova koja će sa radom početi naredne godine, čime će se usluge socijalne zaštite u našem gradu dodatno unaprediti.“, istakao je prilikom posete gradonačelnik Čedomir Janjić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh