I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Linglong i zvanično može da počne izgradnju pogona

Na završetku poslednje radne sedmice u ovoj godini, zasedala je Skupština grada Zrenjanina, na sednici sazvanoj  po hitnom postupku.

Na dnevnom redu našla se jedna tačka dnevnog reda – Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu.

Kako je objašnjeno tokom jučerašnje sednice Gradskog veća, u pitanju je odluka na osnovu koje se stvara mogućnost za izdavanje građevinske dozvole kineskoj kompaniji “Linglong Tire”, odnosno početak izgradnje proizvodnih pogona i realizacije kapitalne privredne investicije vredne milijardu dolara.

I Taxi Zrenjanin

Obrazlažući danas predlog odluke, gradonačelnik Čedomir Janjić rekao je da su plan detaljne regulacije dela zone “Jugoistok” sve stručne službe uradile u rekordnom roku i veoma efikasno.
– Sačekali smo da prođe zakonski rok od 30 dana za javni uvid, to je završeno prekjuče, Gradsko veće je juče dalo saglasnost na predlog odluke, vi ste sastali u roku od 24 sata, i donosimo Plan detaljne regulacije za deo zone ”Jugoistok”, odnosno parcele koja je namenjena za izgradnju fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr”. Mislim da smo pokazali da smo ozbiljna administracija, a ovim danas pokazujemo i da je naša Skupština jedna od najefikasnijih u Srbiji, to garantujem – poručio je Janjić odbornicima i dodao da je posle današnjeg dana industrijska zona “Jugoistok” spremna da primi novog stanara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Posle današnje odluke možemo, praktično, ako kineski investitor podnese validnu dokumentaciju, u roku od 24 sata da mu izdamo građevinsku dozvolu. Pošto znam da planiraju u martu da postavljaju kamen-temeljac, mi smo spremni već danas i to je samo još jedan od dokaza zašto su investitori zainteresovani da dolaze u grad Zrenjanin i siguran sam da će 2019. godina biti veoma značajna i što se tiče investicija i izgradnje proizvodnih pogona – naglasio je gradonačelnik.

Odbornicima je na kraju poželeo uspešnu predstojeću godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.

Skupština je potom Predlog Odluke o donošenju Plana detaljne regulacije radne zone ”Jugoistok 2-A” u Zrenjaninu usvojila jednoglasno, glasovima svih odbornika koji su prisustvovali današnjoj sednici.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh