I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Lični pratioci prilagođavaju nastavu deci i pomažu roditeljima

Osnovci u Srbiji već tri nedelje uče na daljinu, a srednjoškolci nešto kraće. Epidemija korona virusa zatvorila je škole pre raspusta. I učenici i nastavnici i roditelji morali su gotovo preko noći da se prilagode novom načinu učenja. Posebno je teško onima koji ni inače ne mogu da prate redovnu nastavu u školi, jer programi koji se emituju na televiziji nisu prilagođeni za svakog od njih posebno. Zbog toga su i u vanrednoj situaciji lični pratioci izuzetno važni. Oni su u ovom trenutku podrška i deci sa kojom u redovnim okolnostima provode dosta vremena, ali i roditeljima te dece.

Pravo na ličnog pratioca utvrđuje Centar za socijlani rad grada Zrenjanina, a po preporuci Interresorne komisije.

„Trenutno na teritoriji grada Zrenjanina  petnaestoro dece ostvaruje pravo na ličnog pratioca. Sa ponosom ističemo da uslugu socijalne zaštite Ličnih pratioca pružaju lica koja su se mahom obrazovala u oblastima društveno-humanističkih nauka. To su psiholozi, pedagozi, vaspitači, defektolozi… To je  veoma važan faktor u održanju i razvoju kvaliteta ove usluge“, kažu u Centru za pružanje usluga socijalne zaštite Grada Zrenjanina – Most.

I Taxi Zrenjanin

Lični pratioci u vanrednom stanju komuniciraju sa nastavnicima, roditeljima i decom

“Posao ličnih pratilaca u vanrednom stanju jeste da kroz komunikaciju sa nastavnicima, roditeljima i decom prilagođen sadržaj koji deca prate putem medijskih sredstava na što bolji način približe i olakšaju njegovo usvajanje. Sadržaj koji deca mogu pratiti putem televizijskog programa nije individualno prilagođen svakom detetu, pa posao prilagođavanja preuzimaju učitelji i nastavnici. Dodatne informacije o onome što je deci najprijemčivije i najlakše za usvajanje i razumevanje pružaju lični pratioci. Oni i imaju najviše informacija o deci sa kojom u normalnim okolnostima provode dosta vremena i dobro ih poznaju. Osim podrške deci, lični pratioci su zbog vanrednog stanja preuzeli na sebe i podršku roditeljima koji se nalaze u nezavidnom položaju u kome ni oni ni deca nisu navikli da funkcionišu“, dodaju u ovoj instituciji.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za decu koja imaju pravo na ličnog pratioca veoma je bitno da ove izmenjene okolnosti ne osete toliko. Upravo su zato lični pratioci i te kako važni. Svojim savetima i deci i roditeljima pomažu i olakšavaju trenutno tešku i komplikovanu situaciju.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh