I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Drugi pišu

Licitacijom zemljišta ostvareno 150 miliona dinara

Licitacijom državnog poljoprivrednog zemljišta, koja je tokom prošle godine sprovedena u Zrenjaninu, ostvareno je oko 150 miliona dinara prihoda, izjavio je danas pokrajinski poslanik Darko Bađok.

On je na konferenciji za novinare Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Zrenjaninu rekao da su ta sredstva odmah iskorišćena kako je i planirano – 30 miliona dinara je izdvojeno za izmuljavanje i čišćenje kanala u svim naseljenim mestima, a 72 miliona dinara za sanaciju i održavanje atarskih puteva u svim naseljenim mestima.

obrada zemlje

Bađok je istakao da je za opremanje poljočuvarske službe izdvojeno oko četiri miliona dinara, a da je u toku vršenje besplatne kontrole 2.000 uzoraka zemljišta, kao i kontrola 100 uzoraka zemljišta na teške metale.

Fordomanija

„Na narednoj licitaciji očekuje se učešće oko 2.000 proizvođača. U planu je sprovođenje niza mera koje će proizvođačima olakšati put do ostvarivanja ovog prava, u smislu smanjenja birokratije, gužve ali i novčanih sredstava“, dodao je Bađok.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kako je dodao, za ovu godinu je predviđeno davanje u zakup oko 19,5 hiljada hektara državnog poljoprivrednog zemljišta.

„Formirane su licitacione grupe do 25 hektara, sa izuzecima onih parcela koje su veće od 25 hektara, jer komisija nema ovlašćenja da parcele deli“, kazao je Bađok.

Izvor : Beta, RTV   Foto : pticica.com

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh