I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Licitacija poljoprivrednog zemljišta u ponedeljak na Gradskom stadionu

Važno obaveštenje za poljoprivrednike: licitacija poljoprivrednog zemljišta počinje u ponedeljak, 30. marta, na Gradskom stadionu.

U skladu sa uputstvom Ministarstva poljoprivrede, i šumarstva – Uprave za poljoprivredno zemljište, izdatom opštinama i gradovima za sprovođenje javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, Grad Zrenjanin obaveštava i poziva sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače sa teritorije Grada Zrenjanina, da će javna nadmetanja biti održana od ponedeljka, 30. marta 2020. godine, s početkom u 10.00 časova, na Gradskom stadionu u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, zapadna tribina.

Imajući u vidu navedene zakonske propise, agrorokove, kao i činjenicu da značajna površina poljoprivredog zemljišta nije data u zakup i korišćenje za agroekonomsku 2019/2020. godinu, neophodno je da se što veća površina zemljišta stavi u funkciju poljoprivredne proizvodnje i održe javna nadmetanja po odlukama o raspisivanju javnog oglasa, koje smo doneli uz saglasnost ovog Ministarstva, kaže se u obaveštenji ubjavljenom na sajtu lokalne samouprave grada Zrenjanina.

PerSu marketi

 

S obzirom na proglašeno vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije, a u skladu s uputstvom Uprave za poljoprivredno zemljište, Grad Zrenjanin će obezbediti sve neophodne mere zaštite i slediti preporuku Vlade Republike Srbije o održavanju javnih nadmetanja na otvorenom prostoru.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Poljoprivredno zemljište u državnoj svojini daje se u zakup, odnosno na korišćenje pravnim odnosno fizičkim licima u skladu sa odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu (“Službeni glasnik RS”, broj 62/06,65/08-dr zakon, 41/09, 112/2015, 80/17 i 95/18-dr zakon) i Pravilnika o uslovima i postupku davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini (“Službeni glasnik RS”, broj 16/2017, 111/2017, 18/2019, 45/2019, 3/2020 i 25/2020), navodi se na kraju obaveštenja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh