I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Dobre Vesti našeg grada

„Levi9“ opremio IT laboratoriju na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

IT kompanija „Levi9“ opremila je savremenu kompjutersku laboratoriju na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Ovaj potez ujedno je i ispunjenje obećanja te kompanije da u Zrenjaninu otvori centar za informativne tehnologije, obuči i zaposli ovdašnje mlade ljude.

tehnicki-fakultet-zrenjanin-1

– Danas otvaramo jednu labaratoriju sa najsavremenijom opremom u IT sektoru u segmentu softverskog inženjerstva. Kompanija „Levi9“ je već prisutna kod nas, ona zapošljava svršene studente našeg fakulteta. Cilj ove laboratorije biće da stvorimo nove kadrove koji će u Zrenjaninu napraviti softverski centar kakav je „Levi9“ napravio u Novom Sadu, rekao je dekan fakulteta „Mihajlo Pupin“ profesor dr Milan Pavlović. 

PerSu marketi

Jan Dolinaj predstavnik kompanije „Levi9“ podsetio je da je projekat sa fakultetom „Mihajlo Pupin“ počeo u oktobru 2014., i da se od tada održava uspešan kontinuitet u edukaciji mladih stručnjaka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Ovom investicijom „Levi9“ hoće da pomogne fakultet u edukaciji novih studenata. Mi smo opremili labaratoriju sa 20 kompjutera i pratećom opremom, ali je najveća vrednost ove investicije činjenica da će studenti imati gde da stiču nova znanja. Zrenjanin je opravdao očekivanja, imamo blizu 30 zaposlenih, svi oni su počeli da rade na projektima i naša očekivanja su ispunjena, rekao je Dolinaj.

tehnicki-fakultet-zrenjanin-2

Savetnica ministra omladine i sporta Marija Mitić došla je ovim povodom u Zrenjanin i istakla da je današnje otvaranje labaratorije i zapošljavanje mladih u Zrenjaninu dokaz da model postoji i da ga treba slediti. Ona j e iskoristila priliku da lokalnoj samoupravi, fakultetu i kompaniji „Levi9“ čestita na vrlo dobroj kooperaciji koju su ostvarili.

Otvaranju laboratorije prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić koji se zahvalio ministarstvu za prepoznavanje projekta i dodao da će ova saradnja biti dobar primer za celu državu. 

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh