I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Letvom tukli šefa gradilišta

Za samo mesec dana od kada je postavljen kamen temeljac za novu ambulantu koja se nakon 35 godina gradi u naselju Zeleno Polje, zaštitna ograda je isečena četiri puta a izvođačima radova je napravljena šteta od skoro 50.000 dinara. Da stvar bude još žalosnije, šef gradilišta je “zaradio” udarce letvama, kada je maloletnicima koji su upali na kraju radnog vremena pokušao da objasni da ne mogu tu da se „igraju“.

– Razočaran sam. Nisam očekivao da ćemo imati toliko problema baš zbog toga što je ambulanta bitna za stanovnike ovog naselja koji na nju čekaju sve ove godine. Mnogo truda, rada i angažovanja je uloženo kako od svih nas, članova saveta mesne zajednice tako i od lokalne samopurave koja je investitor i sada, kada smo stigli do toga da se radi, imamo probleme. Ne mogu da verujem da se sve ovo dešava i apelujem na sugrađane da iskontrolišu svoju decu da ne bi pravili dodatnu štetu , kaže dr Mileta Damjanov, predsednik saveta MZ „Zeleno polje“.

Problemi su nastali još prilikom premeravanja terena kada su povađeni drveni graničnici pa je trebalo ponovo platiti geodete da iznova premere prostor. Potom je pola sata pre postavljanja kamena temeljca po nečijoj prijavi došla inspekcija kako bi proverila da li postoje sve dozvole za rad. Onda  su počela pomenuta „upadanja“ na gradilište a sve je krunisano dopisom izvođača radova upućenom mesnoj zajednici i MUP-u koji je intervenisao i priveo decu uzrasta od 10 do 15 godina koja su neprestano ulazila na gradilište. U dopisu poslatom mesnoj zajednici, generalna direktorka Ad „Tehnogradnja“ Ivanka Miškov obavestila je da je “firma otpočela izgradnju objekta sa svim prethodnim radovima u vezi obezbeđenja gradilišta. Gradilište je ograđeno univerzal pletivom sa sve četiri strane i jednom kapijom. U više navrata je ograda isečena i u gradilište su ušla deca različitog uzrasta gde nije načinjena velika materijalna šteta sve do 10. aprila kada je napravljena šteta od 48 742 dinara”, navedeno je u odštetnom zahtevu izvođaču radova.

Sve ovo potvrđuje i šef gradilišta, Aleksandar Kostre.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Pokušao sam da im bez vike, mirnim putem kažem da ne mogu tako da dolaze ovamo i da mogu da se povrede a na te moje reči dvojica su prišla i udarila me letvama koje su držali u rukama.

Po pozivu je intervenisala i policija, koja je privela i identifikovala decu i odvela ih kod roditelja. Sad se čeka prijava a štetu bi po tužbi izvođača trebalo da nadoknade roditelji. Problem sa decom je nastao kada je na tom terenu koji su oni koristili za mali fudbal otpočela  izgradnja ambulante. Tada je jedna grupa maloletnika došla u mesnu zajednicu da pita “što im uzimaju teren za mali fudbal”, mada pored imaju terene za košarku, mali fudbal i  igralište a u blizini su i tereni sportsko rekreativnog centra. Iako im je sve objašnjeno, do krajnje intervencije policije nisu obuzdali svoje nezadovoljstvo. Predsednik Saveta mesne zajednice sumnja i na to da je maloletnike neko nagovorio i da to nisu uradili samoinicijativno. U međuvremenu, polomljene su i betonske tezge za nove pijace, nedavno donete na prostor pored gradilišta.

Trenutna situacija je takva da se uz strahovanje i dalje gradi intenzivnim tempom, deca su se smirila a da li je to privremeno stanje – ne zna se. Postoji mogućnost da se na kraju i pored svih mera zaštite angažuje  i obezbeđenje koje bi predstavljalo dodatni trošak, jer kako saznajemo to bi uvećalo troškove za najmanje 15.000 dinara mesečno. Vrednost kompletne izgradnje ambulante iznosi oko 20 miliona dinara.

Izvor : Pravda

Tekst i foto : Maja Pandurov

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh