I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Tokom jula na bazenu Igre bez granica, a na Peskari izbor za mis

Spas od vrućine tokom vrelih letnjih dana veliki broj Zrenjaninaca pronalazi na gradskom bazenu ili na popularnom kupalištu Peskara, koje još zovu i zrenjaninsko more. Do sada su tu mogli da se kupaju, sunčaju, uživaju na plaži ili u nekom od kafića. U nastavku sezone tu će im biti ponuđeni i dodatni sadržaji. Tako će se tokom jula na bazenu organizovati igre bez granica. Na Peskari će biti održavana sportska takmičenja i muzičko-zabavni programi. Prvi put biraće se mis leta.

Od početka sezone kupanja na bazenu i Peskari značajan broj Zrenjaninaca se tokom vrelih letnjih dana tu rashlađivao. Kako bi im upotpunili boravak na kupalištima, grad i Turistička organizacija Zrenjanina organizovaće na tim mestima niz manifestacija. Ovog vikenda na Peskari je održana prva u nizu, a to je besplatna škola vožnje skutera na vodi.

PerSu marketi

Igre bez granica na gradskom bazenu 12. jula

„Besplatna škola vožnje skutera na vodi je uvertira onoga što će raditi grad i Sportski savez tokom leta. Već u ponedeljak ćemo izaći sa rasporedom besplatnih sportskih akcija tj. besplatnih škola sporta tokom leta koje će biti na različitim lokacijama u gradu. To je u skladu sa strategijom koju imamo i ciljem da povećamo obuhvat dece i mladih koji se bave sportom u našem gradu. Što se tiče manifestacija na vodi i pored vode 12. jula na bazenu ćemo imati gradske igre. U pitanju je internacionalna manifestacija koja je pandan nekadašnjim igrama bez granica. Zrenjanin će biti jedan od gradova koji će organizovati to. Pobednik tih igara će učestvovati na završnom turniru u Beogradu“, kaže Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Letnje prvenstvo Srbije u odbojci na pesku od 21-23. jula na Peskari

Nadležni najavljuju i dosta različitih sadržaja na Peskari.

„Probaćemo da popunimo ono što je nedostajalo ovom predivnom ambijentu na Peskari. Očekujemo mnogo sportskih dešavanja. Takmičenja će biti u odbojci na pesku, fudbalu i rukometu na pesku. Uskoro ćemo završiti sređivanje terena koji se nalaze ovde. To bi trebalo da bude gotovo u narednih nekoliko dana i mi ćemo gledati da ga koristimo čitavog leta. Naravno, ovde na Peskari planiramo i neki muzički događaj. O tome se intenzivno razmišlja. Gledamo da u okviru našeg budžeta izdvojimo određena sredstva i da dovedemo neku grupu da održi koncert. Da li neku našu lokalnu ili neku koja nije iz Zrenjanina, ali je atraktivna. Da i oni animiraju kupače koji dolaze ovde. A znamo da ih tokom vikenda ima i po nekoliko hiljada na Peskari“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanin.

„Ovoga leta Zrenjanin će četvrti put biti domaćin letnjeg turnira tj. letnjeg prvenstva Srbije u odbojci na pesku. To će se održati na novim terenima na Peskari, koji će konačno biti završeni. Za odbojku na pesku će biti tri terena, a prvenstvo traje od 21-23. jula. Biće dosta sadržaja za sve i ja se nadam da će vreme poslužiti da naši sugrađani i turisti užvaju u svemu što smo pripremili. I da se slika Zrenjanina i dešavanja u njemu svuda širi“, dodaje Salapura.

Na Peskari 22. jula izbor za mis leta

U planu je i manifestacija koja se nikada do sada nije održavala na Peskari.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Probaćemo da napravimo ovde i jednu atrakciju koja do sada nije bila zabeležena na Peskari. To je izbor za mis 2017. godine – leto na Peskari. Plan je da se manifestacija održi 22. jula. Pripreme su uveliko u toku. Imamo podršku grada, sponzora… Trudićemo se da to bude profesionalno sprovedeno kada je u pitanju organizacija. Već od ponedeljka će kandidatkinje moći da se prijavljuju za učešće za mis na našoj fejsbuk strani. Ono što mogu da vam kažem u ovom trenutku jeste da pravo učešća imaju kandidatkinje uzrasta od 18 do 25 godina. I ostali kriterijumi će se znati, biće objavljeni na našoj stranici. A obaveštenja će biti i na Peskari. Trudićemo se da taj muzičko-zabavni događaj protekne u najboljem redu i da bude nešto što će da obeleži ovu turističku sezonu na Peskari“, objašnjava Ljubotina.

„Pobednica izbora za mis biće promoterka leta. U svakom slučaju to je nešto novo što će se dešavati na Peskari. Probaćemo da to napravimo tako da za izbor za mis glasaju i žiri, ali i publika tj. glasači na fejsbuku. Da i oni daju doprinos u izboru lepotice. Da to bude korektno“, precizira naš sagovornik.

Ukoliko ove godine ne možete da odete na letovanje van grada, svakako da zbog toga ne treba da budete tužni. Budući da se u Zrenjaninu organizuju brojne manifestacije sigurno je da za svačiji ukus i uzrast može da se pronađe neki sadržaj. Bez obzira da li više volite sport, muziku, zabavu, rekreaciju…  Naravno, u većni programa moći će da uživaju i oni koji budu išli na odmor van grada. I to i pre odlaska i nakon povratka sa letovanja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh