I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Letnja stručna praksa – šansa za studente da pokažu ideju i kreativnost

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu promovisan je 8. po redu ciklus „Letnje stručne prakse“ projekta koji je pokrenulo poslovno udruženje ZREPOK u saradnji sa ovom obrazovnom ustanovom i gradskom upravom.

Ovaj program namenjen je studentima 3. i 4. godine studija i sprovodi se od 2010. godine. Putem njega veliki broj studenata ostvario je profesionalnu afirmaciju.

– Svaki ozbiljan studijski program mora da ima i ozbiljnu stručnu praksu.  Na bazi realnih problema tokom projekta  kojeg studenti rade u pravoj firmi oni stiču iskustvo koji može da bude od presudnog značaja za kasnije zaposlenje. Ovo je u svakom slučaju mogućnost da se skrati putanja traženja odgovarajuće firme jer nekada je bio veliki problem uopšte ući u neku firmu, dobiti saglasnost sagledavanje nekog procesa. Sada firme same nude studentimna zaista dobre uslove da nešto nauče, da primene znanje, da usput i zarade, te ono što je najvažnije da dobiju i posao – istakla je dr Dragica Radosav dekanka fakulteta.

I Taxi Zrenjanin

– Tokom letnjeg stručne prakse sve ideje i kreativne zamisli studenta od samog početka su vidljive rukovodstvu određene firme.  Tokom ovog ciklusa odnosno projektnog zadatka student se u realnom okruženju susreće sa realnim svakodnevnim problemima koje će sretati i tokom svoje buduće karijere te tako stiče dragoceno iskustvo koje u svakom slučaju predstavlja prednsot – kaže profesorka Dragana Glušac koordinatorka projekta savetujući studente zašto da se prijave na ciklus letnje stručne prakse.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Grad Zrenjanin za ovaj projekat izdvaja 600 hiljada dinara, a udruženje ZREPOK 100 hiljada.  Za najboljeg student ciklusa predviđena je novčana nagrada. Mnogi studenti svoje projekte posle su izabrali za diplomski rad, a nemali broj je i onih koji su ostali u firmi i dobili stalno zaposlenje.  – Mislimo da pored svih iznetih prednosti koje nudi ovaj ciklus je i mogućnost da naši studenti nađu zaposlenje, osnuju sopstvenu firmu i ostvaruju egzistenciju u svom gradu – zajednička je ocena pomoćnika gradonačelnika Duška Radišića i predsednika ZREPOK-a Dragoljuba Bjeloglava.

O iskustvima stečenim tokom ciklusa letnje stručne prakse govorila je prošlogodišnja pobednica Alisa Sovilj koja je tu praksu radila u firmi „Basic-line“. Njena preporuka je da svakako treba iskoristiti ovakvu priliku. Rok za prijavu je 25. maj. Tokom letnjih meseci, pdnosno ciklusa potrebno je sprovesti se od 100 do 300 sati prakse. Odbrana projektnog zadatka  je u prvoj polovini oktobra.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh