I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Miloš Trošić je pobednik sedmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa”

Milošu Trošiću, pobedniku sedmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“ biće omogućen nastavak školovanja na master studijama o trošku Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, dok će mu Poslovno udruženje „ZREPOK” obezbediti stipendiju u ukupnom iznosu od 120.000 dinara. Stipendija će ovom izuzetnom studentu biti isplaćena u 12 mesečnih rata, za vreme trajanja master studija. Grad Zrenjanin će sve učesnike projekta „Letnja stručna praksa“ nagraditi sa 30.000 dinara.

Milos Trosic

foto: Zrenjaninska Škola Fotografije

Na Tehničkom Fakultetu „Mihajlo Pupin” održano je svečano proglašenje pobednika sedmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa”.  Petočlana komisija (profesori sa Fakulteta, prošlogodišnji pobednik projekta i jedan predstavnik „ZREPOK”-a) ocenila je kandidate i izabrala najboljeg među njima.

Miloš Trošić bio je angažovan u firmi „Gomeks”, a tema njegovog projektnog zadatka bila je: Razvoj softvera za prijem i kategorisanje žalbi.

I Taxi Zrenjanin

– Iskustvo mi najviše znači, zato što mislim da je početak najteži svakom studentu. Trenutno mi je naš teško pošto i pored svog znanja i dalje treba da učim i imam da učim još dosta, jer je oblast jako kompleska i obimna. Mislim da je kompanija Gomex jako dobra za početak, jer tamo učim sve što mi je potrebno – izjavio je Miloš Trošić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Drugo mesto zauzeo je Aleksandar Perlić koji je praksu radio u kompaniji „Neimar”.  Njegov projektni zadatak bio je: Konstrukcija sistema za ventilaciju. Trećeplasirana Viktorija Ekreš, praksu je obavljala u Startit-u. Tema njenog projektnog zadatka je bila: Promocija Startit centra na internetu.

letnja strucna praksa

foto: Zrenjaninska Škola Fotografije

Od konkursa do pobednika za 6 meseci

Podsećanja radi, nakon raspisanog konkursa, maja meseca ove godine, za obavljanje letnje stručne prakse u 2017. godini, u skladu sa postavljenim kriterijumima, izabrano je 18 studenata i početkom jula meseca počela je i realizacija programa „Letnje stručne prakse 2017”. Studenti su tokom leta obavljali praksu u firmama članica „ZREPOK”-a, odnosno u firmama „Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina”.

Za rad studenata i pomoć u realizaciji zadataka bili su zaduženi mentori iz firmi u kojima su studenti obavljali praksu u okviru koje im je omogućeno da steknu  prva praktična znanja i iskustva iz oblasti studija koje izučavaju. Studenti su bili u obavezi da tokom prakse urade projektni zadatak, a celokupan proces se završio prezentacijom i odbranom radova koji su studenti vršili pred komisijom.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh