I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Predstavljen 7. ciklus projekta ˝Letnja stručna praksa˝

Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ danas je predstavljen sedmi po redu ciklus projekta Letnja stručna praksa koji je pokrenulo poslovno udruženje ZREPOK u saradnji sa fakultetom.

Od prošle godine u projekat se uključila i  Unija Poslodavaca Srbije –  Poslodavci Zrenjanin.

Predstavljajući novi ciklus, dekanka fakulteta Dragica Radosav, istakla je važnost saradnje sa firmama i kompanijama koje primaju studente na letnju stručnu praksu.

PerSu marketi

-Naš fakultet ima odličnu saradnju sa ZREPOK-om, pa tako i sa firmama koje su članice tog udruženja, i ta saradnja traje sedmu godinu zaredom. Veoma je važno to što je ZREPOK prvi u našoj sredini prepoznao da naši studenti mogu da rešavaju konkretne projekte i probleme unutar firmi u zrenjaninu. To kasnije rezultira time da i oni, radeći u firmama i kolektivima, stiču neka primenjiva i praktična znanja, tstakla je Radosav dodavši da pravo da se uključe u ovaj projekat imaju svi studenti 3. i 4. godine.

30 000 dinara svakom studentu koji se upiše u program

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić izjavio je da grad u velikoj meri podržava pomenuti projekat i da su za studente obezbeđena određena sredstva.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

-Grad Zrenjanin je za ovogodišnji projekat Letnje stručne prakse obezbedio 500 000 dinara, odnosno 30 000 dinara za svakog studenta koji upiše ovogodišnji program. Ideja svega toga jeste da pored stručnog znanja i iskustva koja su neprocenjiva, svi učenici na neki način budu nagrađeni za svoj trud. Ovo je simbolična cifra koju je grad obezbedio za njih, rekao je Radišić.

ZREPOK o studentima: ˝Naš fakultet proizvodi kvalitetan stručni kadar˝

Predstavnik poslovnog udruženja ZREPOK, Dragoljub Bjeloglav, osvrnuo se na studente koji se edukuju na zrenjaninskom fakultetu.

-Nama je drago što možemo da kažemo da smo uspeli u misiji da studenti prepoznaju i vide da u našem gradu postoje privrednici i preduzetnici kod kojih oni mogu da rade i kod kojih će biti dobro plaćeni, a nama je kao privrednicima ukazano na to da Tehnički fakultet Mihajlo Pupin proizvodi veoma stručan kadar, poručio je Bjeloglav.

Pored predstavnika fakulteta, Gradske uprave i ZREPOKa, tokom prezentacije reč su imali i studenti koji su ranijih godina učestvovali u programima Letnje stručne prakse – Isidora Čalenić, Ivana Petrov i Nebojša Tatomirov. Oni su poručili studentima da je Letnja stručna praksa nešto što ne bi trebali da propuste, i da im ona može biti prektretnica u daljem životu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh