I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Najnovije vesti

Lekari obeležili slavu Sveti Vrači u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice

Slava lekara Sveti Vrači Kozma i Damjan obeležena je danas uz  liturgiju i rezanje slavskog kolača u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Zrenjaninu.

svete-vraci-zrenjanin-2015-3

SPC Svetog Kozmu i Damjana smatraju zaštitnicima lekarske profesije i brojne zdravstvene ustanove proslaviće svoju slavu.

Prema predanju, svetitelji su pomagali i lečili ljude, ne tražeći zauzvrat ništa “radi dobitka i bogaćenja, već Boga radi”, pa su u narodu poznati i kao sveti besrebrenici.

I Taxi Zrenjanin

“Sveti Kozma i Damjan, braća po telu, rodom iz Azije, sijali su dobrim delima, pa dobiše od Boga dar isceljenja i darovaše zdravlje i dušama i telima, lečeći svaku slabost i svaku nemoć”, zapisao je vladika Nikolaj Velimirović

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

svete-vraci-zrenjanin-2015-2

Kuma Slave ove godine je bila  dr Biljana Gardinovački, načelnica dečijeg odeljenja neurologije i psihijatrije Opšte bolnice Zrenjanin.

-Naša slava Sveti Kuzman i Damjan  su zvanično osnovani od strane lekarske komore od 2007. godine, ali i pre toga neki privatni lekari Srbije su je slavili. Ovo kumstvo mi je značilo da imam neko lično priznanje za sve to što dugi niz godina radim ovaj posao i što mislim da sam predana poslu, tako da mi je značilo da to i na ovaj način pokažem, rekla je dr Gardinovački.

svete-vraci-zrenjanin-2015-5

svete-vraci-zrenjanin-2015-7

Slavu za narednu godinu preuzela je dr Ljiljana Protić pedijatar Doma zdravlja Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh