I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Legende Proletera igrale za Milana Srdića

Humanitarna utakmica igrača slavnih generacija Proletera odigrana je juče na stadionu u Karađorđevom parku. Cilj susreta je bio prikupljanje pomoći za Milana Srdića, sina dugogodišnjeg igrača i kapitena ovog kluba, Zorana.

Milan je teško povređen u saobraćajnoj nesreći, nalazi se u invalidskim kolicima, a zakazana mu je operacija u Moskvi 29. jula i neophodna mu je novčana pomoć.
Prodato je 1.500 karata po ceni od 200 dinara, a svi igrači koji su istrčali na teren takođe su uplatili dodatna sredstva. Zoran Bambi Tošić nije mogao da igra, ali je zato obećao da će biti Milanov domaćin u Moskvi.

Pre početka susreta Dragana Bajatović, sestra Dušana Bajatovića, uručila je Milanu ček na 11.000 evra. Milan joj je, u znak zahvalnosti, uručio dres Proletera sa prezimenom Bajatović na leđima.
Zapadna tribina stadiona u Karađorđevom parku je bila puna posle mnogo, mnogo godina. Na zrenjaninski stadion ponovo su istrčali Goran Gavrilović, Nenad Bikić, Zoran Srdić, Željko Stanić, Jovo Šarčević, Slobodan Dubajić, Jovica Simanić, Mirko Todorović, Nebojša Petrović, Amir Teljigović, Vesko Mihajlović, Đorđe Rudan, Predrag Luburić, Zlatko Zahović, Nikica Maglica.

Fordomanija

Za ekipu Proletera generacija posle 1992. godine igrali su: Branko Savić, Dragan Jović, Srđan Zakić, Zoran Lisica, Vladimir Ivić, Nenad Ljubenović, Saša Todić, Dejan Lukić, Predrag Macanović, Boško Mihajlović, Zoran Jeftić, Željko Simović, Ratko Marjanović, Savo Martinović, Aleksandar Markoski, Srđan Pjevač, Darko Jovandić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ekipe su vodili treneri Tomislav Manojlović i Radivoje Drašković, a u svečanoj loži je bio i najstariji živi zrenjaninski stručnjak Kemal Kiki Omeragić. Sudili su Dragan Simić, Arsen Tošić, Cveta Marinkov i Vasilije Rodean.
Zanimljivo, Proleter je po treći put postao prvoligaš SFRJ 30. maja 1990. godine, dva kola pre kraja prvenstva Jedinstvene Druge lige, pobedom nad Leotarom iz Trebinja u Zrenjaninu 2:0, a eto, tačno na taj dan, 22 godine kasnije, nezaboravni majstori zrenjaninskog fudbala su se se okupili, ovoga puta u humanitarnoj akciji, za pomoć u lečenju mladom Milanu Srdiću.
Akcija prikupljanja novca za Milanovu operaciju se nastavlja, a ljudi dobre volje mogu sredstva da uplate i na tekući račun broj: 355000000558407594.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh