I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Drugi pišu

Lažni aktivisti prikupljaju novac za školu „9.maj“

Direktorka zrenjaninske Specijalne osnovne i srednje škole „9. maj“ u Zrenjaninu, Snežana Oluški, upozorila je na pojavu lažnih aktivista, koji prikupljaju novčanu pomoć za tu školu.

Srednja i osnovna skola 9.maj Zrenjanin
Oluški je istakla da je o celom slučaju obaveštena i zrenjaninska Policijska uprava.

– Mene je nazvalo dvoje sugrađana, a koleginice su mi rekle da su i njih pitali poznanici, koji su znali da rade u školi, kako bi sve proverili. U policiji su mi rekli da su već imali prijave i da su poslali patrole na teren, rekla je za RTV Snežana Oluški.

Ona je objasnila da su u školi „9. maj“, koju pohađaju đaci sa smetnjama u razvoju, dobili informacije da anonimna lica idu od vrata do vrata i prikupljaju pomoć za učenike ove obrazovne ustanove.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

– Apelujem na građane da ne nasedaju na prevaru, jer ne postoji nikakva organizovana humanitarna akcija tog tipa, istakla je direktorka škole.

– Sredstva su nam potrebna, ali ih nabavljamo kroz pisanje projekata i zahvaljujući pomoći Grada, Pokrajine i Republike, ali i društveno odgovornim firmama i pojedincima, dodala je ona.

Oluški je istakla da lažno predstavljanje, koje za cilj ima skupljanje dobrovoljnih priloga za đake, stvara negativnu sliku o školi.

 Zbog toga se izvinjavam svima, koji su želeli da budu humani, a zapravo su izmanipulisani, rekla je Oluški, koja je izrazila očekivanje da će nadležni što pre otkriti ko stoji iza lažnog skupljanja dobrotvornih priloga.

U Policijskoj upravi Zrenjanina novinarima je potvrđeno da je slučaj prijavljen, kao i da se radi na utvrđivanju odgovornosti.

Izvor: RTV

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh