I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Laparoskopski stub i operacioni sto za efikasnije hirurške intervencije u bolnici u Zrenjaninu

Tokom 2019. godine zrenjaninska bolnica je u nekoliko navrata nabavljala novu opremu za operacioni blok uz pomoć novca koji je obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo. Među nabavljenom opremom su i laparoskopski stub i operacioni sto.

Cilj nabavke nove opreme za zrenjaninsku bolnicu jeste da se pacijentima pruži adekvatna zdravstvena usluga u što kraćem roku. Za nabavku laparoskopskog stuba iz budžeta pokrajine je izdvojeno 12 miliona dinara. Kao nagradu zbog toga što je bolnica Đorđe Joanović uspešno sprovela 17 javnih nabavki u 2018. godini Pokrajinski sekretarijat joj je omogućio nabavku hirurškog operacionog stola u iznosu od 4,8 miliona dinara.

PerSu marketi

“Za nas je ovo veoma važna oprema za operacije koje izvodimo u operacionom bloku. U našoj bolnici se samo na hirurgiji uradi oko 500 laparaskopskih operacija u toku godine. Tu mislim i na laparaskopske operacije žučne kese, hernije kao i laparaskopske operacije debelog creva. Ovaj laparaskopski stub je mnogo savremeniji od onog prethodnog koji smo imali. Mislim da je za sve stanovnike Srednjobanatskog regiona važno da imaju adekvatnu opremu u bolnici. Nova oprema nama kao lekarima mnogo olakšava rad. Slika je mnogo bolja na tom stubu, oprema je savremenija. Možemo brže i kvalitetnije da uradimo operacije, da bolje vidimo. Narravno, to nam skraćuje vreme operacije. Omogućava nam i neke procedure koje ranije nismo mogli da uradimo“, kaže dr Marija Đujić, specijalista opšte hirurgije.

dr Marija Đujić

Nove operacije u zrenjaninskoj bolnici zahvaljujući novoj opremi

„Naravno, to je za i pacijente najvažnije, jer je oporavak brži i lakši. Sada je kraće i vreme čekanja na operacije, jer sada imamo dva laparoskopska stuba u operacionom bloku. Jedan je u Urgentnom centru. Samim tim su i liste čekanja manje. Pacijenti brže dolaze na boravak, a možemo i da radimo operacije za koje su do skoro morali da idu u Klinički centar Beograd ili Novi Sad, kao što su operacije kolona. Sada se te operacije izvode samostalno od strane naših hirurga ili uz mentorstvo od strane hirurga Kliničkog centra Vojvodine ili Beograda“, dodaje naša sagovornica.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U bolnici u Zrenjaninu se godišnje, samo na opštoj hirurgiji, obavi oko 2.000 operacija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh