I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Lana Jovanović još jednom ujedinila Zrenjanince

Jednogodišnja Lana Jovanović koja boluje od izuzetno opake bolesti – spinalne mišićne atrofije u veoma je teškom stanju. U čitavoj zemlji pokrenute su akcije prikupljanja novca za njeno lečenje, jer joj je za to potrebno više od dva miliona dolara. Drugi vikend za redom Zrenjaninci su se prikuljučili ovoj akciji. Na ponovljenom bazaru ovoga puta prikupljeno je 124.000 dinara.

I Taxi Zrenjanin

Kao i prošle subote i danas je na Centralnoj i na pijaci na Bagljašu održan bazar na kojem su prikupljana sredstva za lečenje Jane Jovanović.

„Prošle nedelje je odziv građana na humanitarnom bazaru bio odličan. Prikupili smo značajan novac koji smo uplatili na račun namenjen Lani. Zato smo rešili i ove subote sugrađanimada  ponudimo slane i slatke kolače, pite, palačinke, igračke, knjige, garderobu… I ovoga puta pozivu se odazvalo mnogo sugrađana koji su donirali i pripremili sve što je moglo da se kupi na našim štandovima. I vreme nas je poslužilo, pa kiše nije bilo dok je bazar trajao. Još jednom se zahvaljujem svima koji su podržali i na neki način učestvovali u ovom humanom poduhvatu. Priključile su nam se opet kompanije Birooprema, m&m krojački studio iz Novog Sada. Zahvalnost dugujemo i JKP „Pijace i parkinzi“ koje nam je ustupilo prostor za održavanje bazara. Ove subote prikupili smo 124.045 dinara“, kaže Biljana Caran, organizator humanitarnog bazara.

Podsetimo, pre sedam dana Zrenjaninci su na dva odvojena humanitarna bazara za Lanu Jovanović ukupno pikupili 378.840 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nove humanitarne akcije za malu Lanu

Ove nedelje akciji prikupljanja novca za lečenje Lane Jovanović  priključili su se i ugostitelji. Pa će tako novac od svake popijene kafe u restoranu Domaćin u periodu od 24. septembra do 4. oktobra otići na račun za lečenje ove devojčice. Takođe, iz ovog restorana su pozvali sve sugrađane da, ukoliko ne stignu na kafu kod njih, pošalju sms za sa brojem 808 na 3030.

I u igraonici Grinfild će u nedelju 27. septembra od 10 do 14 sati biti organizovan humanitarni bazar za Lanu Jovanović.

Na platou i u parku ispred zgrade MZ Sava Kovačević 3. oktobra, u periodu od 15 do 18 sati održaće se još jedan humanitarni bazar za Lanu Jovanović. U toku Dečije nedelje 6. oktobra u istoj MZ biće organizovan maskenbal na kojem će učestvovati deca iz vrtića Cvrčak koja će zajedno sa svojim roditeljima dati dobrovoljni prilog za lečenje male Lane.

Kako možemo da pomognemo Lani Jovanović?

Lana Jovanović je rođena sa jakom ocenom 10/10 i izgledala je kao zdrava beba. Tada se činilo da je sve u redu. Pomerala je i ruke i nogice i samo se smejala. Za svakoga bi imala osmeh. Sa dva i po meseca roditelji su primetili da više ne mrda nogice, da su joj ruke oslabile i brzo su je odveli lekaru. Upućeni su na dečijeg neurologa i na dalja ispitivanja. Ubrzo odlaze u bolnicu i tamo ostaju tri nedelje. Nakon brojnih ispitivanja uspostavljena je dijagnoza – spinalna mišićna atrofija, tip 1. Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Rečeno im je da postoji lek koji će da zaustavi ovu bolest. Porodica je bila srećna što je Lana rođena u vreme kada postoji lek.

Lana je imala pet meseci kada je primila lek koji stopira njenu bolest. I zaista ona je sada samo zaustavljena, a Lana je još uvek nemoćna i samo leži u krevecu. Međutim, postoji lek koji može da je izleči, ali je jako skup. Lanini roditelji taj novac ne mogu sami da prikupe, pa im je potrebna pomoć svih nas. Zbog toga se oni obraćaju svim ljudima dobrog srca kako bi im pomogli da se obezbede sredstva za lek koji će Lanu izvući iz kandži ove opake bolesti i omogući joj da se igra, trči i skače sa svojim bratom.

Dajmo Lani šansu za detinjstvo i sve njegove čari. Pomozimo da i ona čvrsto stoji na zemlji i da se i njen korak daleko čuje.

Za Laninu životnu bitku! Budimo humani!

Pomozimo Lani!

OPCIJE ZA PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA LANU JOVANOVIĆ

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130
IBAN: RS35160600000006991130
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh