I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Lajons Klub Petrovgrad“: Humanitarni rad kao doprinos društvenoj zajednici

Naročitu pažnju ovaj klub posvećuje zdravstveno i socijalno ugroženima, osobama sa invaliditetom, ali isto tako, talentovanim i perspektivnim mladim ljudima. Kroz humanitarni rad, klub želi da doprinose boljitku i utiče na razvoj lokalne zajednice.

Lajons Klub Petrovgrad iz Zrenjanina je humanitarna, nevladina, neverska, nepartijska, neprofitna organizacija osnovana s ciljem prenošenja ideja, korisnih informacija, edukacija i prikupljanja sredstava za različite podrške i pomoć sugrađanima.

– Naš klub je osnovan 2013. godine i većinu vremena delovao je kao ogranak unutar Lajons Kluba „Neoplanta“ iz Novog Sada, a od 28.09.2018, deluje samostalno. Tim činom postaje član međunarodne organizacije Lajons Internacional-a, koja danas broji oko 48.000 klubova u preko 215 zemalja sveta sa oko 1.400.000 članova – kaže Ervin Gazdag iz Lajons Kluba Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

U Srbiji do sada deluje pet Lajons klubova. Po jedan u Beogradu, Nišu i Zrenjaninu i dva „Neoplanta“ i „Mileva Marić Anštajn“ u Novom Sadu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Od septembra prošle godine realizovali smo nekoliko humanitarnih akcija. U prvom mesecu, po osnivanju, zajedno sa Lajons Klubom Beograd, u Tašmajdanskom parku realizovana je humanitarna akciju „Bazar zdravlja“, gde je kvalitetna ekipa lekara, medicinskih sestara i članova Lajons Kluba Petrovgrad Zrenjanin vršila proveru šećera u krvi, telesnu masnoću i krvni pritisak. Dva meseca kasnije, u saradnji sa Crvenim krstom i društvom za borbu protiv šećerne bolesti, na pet lokacija u Zrenjaninu realizovali smo humanitarnu akciju merenja šećera u krvi i krvnog pritiska za sugrađane – ističe Gazdag.

Ovaj zrenjaninski klub uzeo je aktivno učešće u međunarodnoj humanitarnoj akciji u organizovaciji Lajons Kluba Monor iz istoimenog mađarskog grada.

– Tom prilikom na „Bazaru kolača“ donirali smo kolače naših zrenjaninskih domaćica koji su aukcijski prodavani i tom prilikom smo prikupljali novčana sredstva za lečenje dece u gradu domaćina. Prošlog meseca u saradnji sa Crvenim krstom i Carskom baštom donirali smo 200 kilograma jabuka za potrebe korisnika programa Narodna kuhinja i za beskućnike našeg grada, a pre desetak dana na poziv Lajons Kluba Beograd ponovo smo u Tašajdanskom parku organizovali „Bazar zdravlja“ sa istim aktivnostima – kaže naš sagovornik.

Tokom aprila, meseca borbe protiv šećerne bolesti, Lajons Klub Petrovgrad u saradnji sa društvom za borbu protiv šećerne bolesti iz Zrenjanina, sa kompletnom medicinskom ekipom svakog četvrtka u vremenu od 16 do 18 časova vršiće besplatnu kontrolu šećera u krvi i krvnog pritiska Zrenjanincima. Pult će biti postavljen u glavnoj ulici ispred kafea „Ultra“.

– Takođe 6. aprila organizujemo u saradnji sa optičkom kućom „Ivanjica“ i UG „Ečka-1439“, humanitarnu akciju kontrole vida u MZ Ečka u vremenu od 09,30 do 12 časova. Našim godišnjim planom projektovali smo još humanitarnih aktivnosti – najavio je Gazdag.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh