I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kvalitet vode na kupalištu Peskara zadovoljavajućeg kvaliteta

Kupališna sezona na zrenjaninskom kupalištu Peskara zvanično je otvorena u subotu, 15. juna. Iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin kažu, da je voda prema dosadašnjim analizama, zadovoljavajućeg kvaliteta.

-Površinske vode kupališta se u sezoni kupanja uzorkuju i pregledaju dva puta nedeljno na bakteriološku ispravnost i jednom nedeljno u pogledu fizičko-hemijske ispravnosti. Do sada je ukupno uzeto 22 uzorka i svi rezultati analiza vode su bili zadovoljavajući, odnosno voda je minimalno ispunjavala zahteve III klase. To znači da odgovara umerenom ekološkom statusu prema klasifikaciji datoj u Pravilniku, kojim se propisuju parametri ekološkog i hemijskog statusa za površinske vode. Površinske vode koje pripadaju ovoj klasi mogu se koristiti za kupanje i rekreaciju kažu u Zavodu.

PerSu marketi

Ove vrste analize su bakteriološke i fizičko-hemijske. Pregledom nisu obuhvaćene analize na alge, cijanobakterije i analize bioloških parametara koje služe za ocenu ekološkog statusa.

-Kvalitet vode za kupanje je samo jedan činilac koji može da utiče na bezbednost kupališta. Mere lične i kolektivne higijene treba da se poštuju – tuširanje pre i nakon izlaska iz vode, zaštita od infra crvenog i UV zračenja, dispozicija otpadnih materija itd. Svako kupalište ima određen kapacitet, odnosno broj plivača/posetilaca koje može da primi tokom izvesnog vremena i o tome mora da se vodi računa. Treba spomenuti i mehaničku bezbednost sprava i uređaja koji se koriste na kupalištu, kao i važnost snabdevanje zdravstveno-bezbednom vodom i hranom – poručuju iz Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh