I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kupanje konačno može da počne – poslušajte savete spasilaca (VIDEO)

Sunce se konačno izborilo za svoj komad neba. Leto, ono pravo nadamo se počinje, a time i sezona kupanja koja je istini za volju zvanično otvorena još 15. juna ali retki su oni koji su se okupali na Peskari ili u Tisi.

Ove godine kako stvari stoje retki će otputovati bilo gde na odmor pa se na gradskim kupalištima očekuje i povećani broj ljudi. Stoga su se u firmi zaduženoj za bezbednost na kupalištu Peskara kao i na Tisi odlučili da angažuju veći broj spasilaca.

– Na kupalištu Peskara radiće 10 spasilaca i smatramo da je to optimalan broj. Uz to apelujemo na kupače da koriste isključivo ograđeni prostor, označen bovama, namenjen za kupanje – kaže Jovica Ljubojević direktor firme Polar security koja će ove sezone brinuti o bezbednosti kupača.

I Taxi Zrenjanin

Najveći broj intervencija, pokazuju iskustva, odnosi se na decu koja iz raznih razloga pobegnu pažnji roditelja, potom na saniranje manjih povreda kpača odnosno pružanje prve pomoći. Posebno se apeluje da se u vodu ulazi postepeno i posebno ne pod dejstvom alkohola jer to u kombinaciji sa visokom temperaturom vazduha i nižom temperaturom vode može dati neželjenje posledice. – Temperatura vode pri površini trenutno je 16 stepeni. Već na metar ipo dva ona naglo pada na 12, pa i 11 stepeni, a na većim dubinama je još stepen dva niža. Upravo zato savetujemo kupačima da ne skaču u vodu i izbegnu izlaganje naglim promenama temperature već da to rade polako i postepeno – savetuje Goran Kaurić master ronjenja iz RK „Begej“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh