I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine u okviru „Dana piva“

Poslednjeg dana manifestacije Dani piva, 3. septembra, na gradskom stadionu biće održan Kup Vatrogasnog saveza Vojvodine. Javnost su, sa detaljima održavanja kupa, upoznali pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i sekretar Gradskog vatrogasnog saveza i predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Dragan Jajić.

– Akcenat će biti na vatrogasnom takmičenju i ovom prilikom očekuje se preko hiljadu učesnika. Vatrogastvo u našem gradu ima dugu i bogatu tradiciju. Naše vatrogasno društvo jedno je od najvećih i najbrojnijih u Srbiji. Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže tog dana, i da zajedno propratimo ovo interesantno takmičenje, rekao je Salapura.

Foto: ilustracija

Pored toga što se očekuje veliki broj učesnika, organizatori predviđaju da će kup zainteresovati sve uzraste i oba pola.

PerSu marketi

– Najmlađi učesnici takmičiće se u prenošenju brentača sa vodom, što će ih, nadamo se, podstaći da jednog dana postanu vatrogasci, makar i dobrovoljni. Smatramo da je jako bitno obučiti ih u najranijem dobu, kako da se zaštite od nepogode kakva je vatra. Imaćemo dve takmičarske staze i dva tunela od osam metara. Tuneli su veoma popularna takmičarska igra. Tu se od takmičara očekuje da iz zaleta na kolenima preklizaju ceo tunel, pojasnio je Jajić koji je takođe pozvao Zrenjanince da budu deo ovog zanimljivog programa.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Dragan Jajić

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh