I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kulinari iz Kikinde pobednici 34. „Zlatnog kotlića“ u Zrenjaninu

Tradicionalno 34. po redu takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“, 10. Memorijal Đula Farkaš – Farki, predstavljanje pet mađarskih gradova i bogat kulturno-umetnički program obeležilI su treći dan ovogodišnjih „Dana piva“ na Trgu slobode.

Nakon pozdravnih reči gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, organizatora manifestacije Aleksandra Farkaša i gradonačelnika Morahaloma Zoltana Nogradia, takmičenje je zvanično otvorio ministar u Vladi Republike Srbije Branko Ružić, koji je u svom obraćanju istakao vredan rad i gostoljubivost domaćina.

PerSu marketi

Dok se u kotlićima kuvala čorba blizu trideset takmičarskih ekipa iz naše zemlje i susednih država, članovi Ribarskog-gazdinstva „Ečka” i ove godine su se potrudili da posetiocima besplatno podele 1000 litara riblje čorbe.

Uz dobro jelo ide i dobra pesma, a za muzički nastup su bili zaduženi članovi orkestra Udruženja negovatelja starih običaja „RÉMUSZ” iz Mužlje, koji su svojim nastupom pobrali simpatije mnogobrojne publike.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Prema oceni stručnog žirija, najukusniju riblju čorbu i zvanje pobednika ovogodišnjeg takmičenja osvojili su članovi Udruženja građana „Da se ne zaboravi“ iz Kikinde, na čelu sa Dušanom Lukinom. Drugo mesto je pripalo Udruženju kuvara amatera iz Stajićeva, dok je prošlogodišnji pobednik Radovan Subin iz Kikinde ovog puta bio treći.

Podršku 34. Takmičenju u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ i 10. Memorijalu Đula Farkaš – Farki pružili su Ribarsko-gazdinstvo „Ečka”, grad Zrenjanin i mnogi drugi.

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh