I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Krstarenje Begejom spaja nautički i pivski turizam (VIDEO)

Turistička organizacija Zrenjanin (TO) organizovala je prvu promotivnu vožnju Begejom koja bi od skoro mogla da postane deo redovne turističke ponude grada. S obzirom na činjenicu da brod isplovljava ispred Muzeja piva, ovaj projekat predstavlja svojevrstan spoj nautičkog i pivskog turizma.

Zoran Ljubotina, direktor TO grada Zrenjanina, rekao je da će se organizacija na čijem je čelu, potruditi da organizuje ovakve, ali i slične ture barem jednom nedeljno preko leta.

– Ideja je da se građani prijavljuju, da ovakvih tura bude što više i da prikažemo sve ono što je lepo na ovakvoj, ali i sličnim turama tokom juna, jula i avgusta. Već za desetak dana moguće je organizovati jednu ovakvu vožnju, a zainteresovani građani se mogu prijaviti Turističkoj organizaciji grada, kaže Ljubotina.

I Taxi Zrenjanin

Prva promotivna tura u trajanju od oko sat i po vremena odvijala se na relaciji Zrenjanin – Ečka – Carska bara, ali ona nije jedina koja je u planu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

– Mogu da najavim ture do Sečnja, Starog Slankamena, Titela, Itebeja. Sve ono što je lepo na plovnim putevima Banata biće snimljeno, prikazano i nadam se na opšte zadovoljstvo svih koji mogu da vide i uživaju u onome u čemu smo mi uživali – dodaje Ljubotina.

Vojislav Cvejić, saradnik zadužen za nautički i pivski turizam TO, smatra da će grad Zrenjanin sasvim promeniti lice u pozitivnom smislu kada se uspostavi nautički turizam.

– Nautički turizam, zajedno s pivskim, ima velike mogućnosti.  Jedan deo stare pivare smo uspeli da spasemo, tačnije staru varionu, gde će biti smešten Muzej piva. U blizini je planirana mini proizvodnja zrenjaninskog piva i Tut-guta. Preko gradskih ustanova, napravljena je saradnja i obala je osvetljena i očišćena. U narednom periodu biće postavljene klupe, kante za smeće, napravićemo šetalište, nautički klub, ali i galeriju koja će omogućiti slikarima da na obali slikaju. Pored Muzeja piva, napravljeno je pristanište odakle će kretati turistički brodovi, a građanima će biti omogućene kako promotivne, tako i komercijalne ture i oni će moći da plove na nekoliko mesta. Stalne brodske linije biće uspostavljene do Kleka, Itebeja, Ečke, Titela, Slankamena i Carske bare. U perspektivi je planirana i plovidba do Temišvara, ali to će biti moguće kada se osposobe prevodnice u Kleku i Itebeju, istakao je Cvejić.

Preko 60 godina Begej nije plovan zbog zapuštanja prevodnica. Rad na njima je počeo, a kada sve bude završeno, biće moguća realizacija većeg broja ovakvih tura.

– Uverili smo se da Begej nije kanalizacija i da je jako lep iz ove perspektive. Tokom Dana piva organizovaćemo se tako da jedan značajn broj građana može besplatno dođe dod ovog mesta, ali i zaista povoljne ture za sve one koji žele da se i sami uvere da imamo kanal za koji je naša želja da što pre dobije status reke. Apsolutno ne koristimo ovaj resurs koji je značajan, a drugačiji je doživljaj kada ste u brodu i kada plovite – izjavio je pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić.

Saradnik za turizam u TO Jaroslav Stevanov naglašava da je od dominantnih oblika turizma, nautički veoma bitan za Zrenjanin.

– Konačno je Zrenjanin postao destinacija koja ima nešto drugačije od drugih, kao i što zaslužuje. Interesovanje za ovakvu vrstu turizma postoji, dosta ljudi se već javilo, a mi krećemo u promotivnu kampanju. Treba napomenuti da nam dolazi regata 23-26. juna i tu očekujemo preko 300 učesnika.

Kako je izgladala prva promotivna tura vožnje na Begeju, pogledajte na našem video snimku:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh