I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kroz javne radove angažovano 98 nezaposlenih lica

Po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), za javne radove koji predstavljaju meru aktivne politike zapošljavanja, na području Srednjobanatskog okruga odobreno je ukupno 28 javnih radova, na čijoj realizaciji je angažovano 98 lica.

Pored toga, odobreno je 12 javnih radova za osobe sa invaliditetom (OSI), na kojima će u periodu od juna do septembra radne zadatke obavljati 57 lica sa evidencije. U ovom periodu realizovaće se i tri javna rada za osobe sa invaliditetom u gradu Zrenjaninu, dva u opštini Sečanj, jedan u Novoj Crnji i šest na području opštine Novi Bečej.

U istom periodu 41 nezaposleno lice obavljaće aktivnosti na 16 odobrenih javnih radova za ostale nezaposlene. Raspodela po opštinama u okrugu je: četiri javna rada u gradu Zrenjaninu, šest u Žitištu, dva u Sečnju, tri u Novoj Crnji i jedan u Novom Bečeju.

PerSu marketi

-Oblasti u kojima se sprovode javni radovi su socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, kao i održavanje i zaštita životne sredine i prirode. Održavanje i zaštita životne sredine dominira kao oblast na javnim radovima za ostale nezaposlene u našem okrugu, dok su organizacije koje su kreirale projekte javnih radova za osobe sa invaliditetom, u najvećem broju prepoznale potrebu da se u lokalnim sredinama realizuju socijalno-humanitarne aktivnosti, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Projekti javnih radova traju četiri meseca, a radnici su angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima. Mesečna prinadležnost za lica angažovana na javnim radovima je do 18.000 dinara.

Realizacijom javnih radova ostvaruju se određeni društveni interesi u lokalnoj zajednici, a u aktivnosti na javnim radovima uključuju se teže zapošljiva nezaposlena lica i nezaposleni u stanju socijalne potrebe.

– Po ovogodišnjem javnom pozivu poslodavac-izvođač javnog rada bio je obavezan da među angažovanim radnicima na javnim radovima obezbedi da je najmanje 70% nezaposlenih iz kategorija ugroženih na tržištu rada – radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, viškovi zaposlenih, Romi, lica bez kvalifikacija ili sa niskim kvalifikacijama, i lica koja posao traže duže od 18 meseci, dodaju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Prošle godine, na području našeg okruga realizovane su brojne aktivnosti u okviru javnih radova finansiranih iz nekoliko izvora, na kojima je ukupno bilo angažovano 244 nezaposlenih lica, od čega je 136 bilo uključeno u 18 javnih radova po javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh