I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kozlovački : Zrenjaninska bolnica završila godinu uspehom

Za zrenjaninsku Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“, 2012. godina bila je veoma uspešna i ispunjena brojnim sadržajima, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.
Direktorka bolnice Gordana Kozlovački navela je među najvećim uspesima 90-oro novih, uglavnom mladih ljudi primljenih kroz 33 konkursa. Od ukupnog broja primljenih lica, njih 70-oro su medicinski, a 20-oro nemedicinski radnici.
„Od sredstava samodoprinosa građana, bolnica je ove godine uspela da završi i 99. etažu, te da jedan deo nemedicinskog osoblja preseli u prostor koji je dostojan njihovog značaja“, istakla je Kozlovački.

Kozlovački

Ovu godinu obeležilo je i otvaranje palijativnog odeljenja u zgradi stare hirurgije. Odeljenje je otvoreno u septembru, u okviru projekta Ministarstva zdravlja, a uz novčanu podršku Evropske Unije.
Tokom ove godine zrenjaninska Opšta bolnica imala je izuzetno dobru saradnju sa svim Domovima zdravlja, te je u saradnji sa njima, a uz podršku tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite, Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici i Kliničkog centra Vojvodine, uspela da smanji smrtnost od srčanog udara za oko 3 %, a od od moždanog udara za 14 %.
Početkom 2012. godine u bolnici je završena i druga faza uvođenja Sistema upravljanja bezbednošću informacija, prema standardu ISO 27001. Implementacijom ovog sistema bolnica želi da osigura zaštitu informacija kojima raspolaže, koristeći kontrole koje su prihvaćene u najvećim i najuspešnijim poslovnim sistemima.

Bolnica
Ove godine  u rad je pušten Laboratorijski informacioni sitem – SLIS u Biohemijskoj laboratoriji, koja je u okviru tog projekta opremljena novim računarima, štampačima, serverom i pratećom opremom neophodnom za rad pomenutog sistema.
Formiranje Dnevnih bolnica u Internističkom i Hirurškom sektoru izazvalo je veoma pozitivne reakcije kod pacijenata, a spisku brojnih ovogodišnjih uspeha bolnice svakako treba dodati i renoviranje starih odeljenja, snabdevanje odeljenja za hemodijalizu novim sistemom za reverznu osmozu i nabavku brojnih medicinskih aparata uz pomoć pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.
Pre nekoliko dana, u saradnji sa opštinama Novi Bečej i Sečanj, zrenjaninska bolnica je započela i realizaciju projekta skrininga kolorektalnog karcinoma.

I Taxi Zrenjanin

NASTAVAK MODERNIZACIJE BOLNICE U 2013.GODINI

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ono što Opštu bolnicu „Đorđe Joanović“ očekuje tokom sledeće godine jeste digitalizacija Radiologije i uvođenje Radiološkog informacionog sistema, zatim implementacija novog softvera, centralna sterilizacija, rad na projektu energetske efikasnosti i skrining projekti, koji se u prvom redu odnose na karcinom dojke i grlića materice.
Gordana Kozlovački kaže da će bolnica i dalje raditi na poboljšanju kadrovske strukture i na pružanju kvalitetnije zdravstvene zaštite pacijentima. „Činjenica da je tokom 2012. godine zabeleženo svega 7 pritužbi od strane pacijenata upravo i dokazuje da se zrenjaninska bolnica kreće u dobrom pravcu“ – rekli su predstavnici bolnice.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh