I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

JKP „Čistoća i zelenilo“ uklanja pokošenu travu samo iz jedne zone

Građani koji žive u naseljima kolektivnog tipa stanovanja, u periodu dok je lepo vreme, često iznose pritužbe na račun pokošene trave koja se danima nakon košenja zadržava na pešačkim stazama, praktično dok je pešaci prolaženjem ne raznesu.

U Javno komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ kažu da Služba za održavanje javno zelenih površina travu odnosi samo iz Plave zone, odnosno centra grada. Građani bi, na osnovu ovoga, trebali da se organizuju i sami uklone biljni otpad, kako se organizuju i zimi, u slučaju čišćenja snega.

U ovom preduzeću kažu da od vremenskih uslova zavisi kada će sezona košenja započeti i koliko će trajati.

PerSu marketi

– Gradskom Odlukom o održavanju komunalne higijene, naše preduzeće je zaduženo za košenje zelenih površina kako mašinski, tako i ručno, i to u centru grada, Novom parkingu, Trgu JNA, površinama u gradskim parkovima (Plankert, Čokliget, Karađorđev, Šećeranski, Železnički, Putnikovo, Spomen park na Bagljašu, Brankovan, Trg Dositeja Obradovića, Park Mladosti), u ulicama Bulevar Milutina Milankovića, Nikole Pašića, Beogradskoj, Žarka Zrenjanina, Cara Dušana, Miletićevoj, Pančevačkoj, Principovoj, Despot Stefana, Baranjskoj, Banatskoj, Vardarskoj, Madač Imrea, Zorana Kamenkovića. Košenje trave radi se u naseljima kolektivnog tipa stanovanja (Bagljaš, Brigadira Ristića, Duvanici, Dunavskoj, Maloj Americi, Ruže Šulman, D1, D2, D3, Jovana Popovića, Uroša Predića, Ive Andrića), Kose se i površine na dečijim igralištima iz programa održavanja, zatim na izletištima Motel, Tisa i peskara, površina duž puta prema Avivu, na kružnim raskrsnicama, stazama prema Aradcu, Ečki i Kleku, Industrijskoj zoni i ostalim, onako kako je to planom i programom predviđeno, kažu u „Čistoći i zelenilu“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vlasnici I korisnici zemljišta koje u smislu ove Odluke ima karakter javne zelene površine odnosno javne zelene rekreativne površine, obavezni su da iste održavaju i uređuju u skladu sa namenom. Vlasnici ili nosioci drugih prava na objektima i neizgrađenim građevinskim parcelama, obavezni su da oko svojih objekata i zemljišta – do javnog puta, urede javnu površinu i da je redovno održavaju.

– Naša služba zadužena za održavanje javnih zelenih površina takođe vrši košenje trave u ograđenim zelenim površinama namenjenim za igru pasa pri pojedinim parkovima. Stanje tih površina je različito, i zavisi od odgovornog ponašanja vlasnika pasa, navode u „Čistoći“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh