I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Raznovrstan program na „Korzo festu“ – od večeras do 15. jula

Manifestacija Korzo fest se ovog leta održava 7. put u glavnoj gradskoj ulici u Zrenjaninu. Počinje večeras i trajaće do 15. jula. Od ove godine i Korzo fest je uvršten u gradske manifestacije. Posetioce očekuje niz zabavnih, kulturno-umetničkih, sportskih, muzičkih  i dečjih dešavanja. Program je prilagođen svim generacijama i održava se na četiri lokacije u pešačkoj zoni – ispred tržnog centra Pink, nekadašnje Robne kuće, Vodotornja i Gradske biblioteke. Sva dešavanja su planirana na otvorenom prostoru, a održavaće se četvrtkom, petkom i subotom od 20 do 22 sata.

Ove godine po sedmi put u centru Zrenjanina održaće se manifestacija Korzo fest.

„Korzo fest je jako bitna manifestacija za letnji period. To je jedan turistički proizvod koji su podržali i Turistička organizacija i Gradska uprava. Ponosan sam što će se ova, uz mnoge druge manifestacije koje organizujemo ovoga leta, održati u našem gradu. Predviđeno je da se program održava na četiri lokacije. Koncipirana je tako da za sve ukuse i generacije bude po nešto. Manifestacija traje do 15. jula“, kaže Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Zrenjanina.

PerSu marketi

Korzo fest će biti bogat muzičkim, kulturno-umetničkim, sportskim, dečjim programima

Muzički, kulturno-umetnički, sportski, zabavni i dečji programi odvijaju se na otvorenom. Zbog toga se organizatori nadaju lepom vremenu u narednih mesec dana. U slučaju kiše i lošeg vremena programi koji su predviđeni za taj dan biće otkazani.

„Korzo fest je interesantna manifestacija koja je zbog svog sadržaja ove godine prvi put uvrštena u gradske manifestacije. Partnera ima mnogo i mi smo zahvalni svima koji su se uključili u ovu manifestaciju. Nadam se da ćemo imati ispunjeno leto u našoj gradskoj ulici i da će nas vreme poslužiti da se svi programi koji su predviđeni i realizuju. Pozivam sve sugrađane da prisustvuju programima i verujem da će Korzo fest trajati još dugo godina“, kaže Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Iz godine u godinu sve je više ljudi koji podržavaju i koji se priključuju manifestaciji Korzo fest.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Mi smo Korzo fest postavili tako što smo odlučili da na taj način hoćemo da živimo u našem gradu u večernjim satima tokom leta. Program je na neki način ustaljen. Kod tržnog centra Pink su folklor, dečje predstave i sportski program. Ispred nekadašnje Robne kuće i Vodotornja je muzički program, a kod Gradske biblioteke je program koji smo prošle godine uveli, a to su sećanja. Kada je reč o muzičkom programu, reč je o muzičarima koji su kvalitetni i koji bi mogli u bilo kom gradu u svetu da sviraju. Pa zašto onda ne bi mogli i u Zrenjaninu? Što se čuvanja tradicije tiče, tu su nam sećanja, folklor… Tu je i sport. Imamo jedno od boljih dečjih pozorišta, tu su predstave za decu, slikarske sekcije“, objašnjava Marjan Rončević, koordinator programa Korzo festa.

Sportisti će prikazati svoje veštine

Sportski savez obećava dobar provod svima koji budu prisustvovali njihovom predstavljanju.

„Hvala organizatorima koji su uvrstili Sportski savez u ovu manifestaciju. Mi ćemo se ovom prilikom predstaviti preko svojih članica. Prvog jula svoje veštine predstaviće članovi Mačevalačkog kluba Omladinac, a 15.7. predstaviće se sportski klub Tekvondo Zrenjanin. Nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svetlu“, kaže Vukosava Đapić Atanacković, generalni sekretar Sportskog saveza Zrenjanin.

„Da bi znao kuda ideš, treba da znaš i odakle dolaziš i gde si i šta jesi“

Prošle godine prvi put je organizovan i program pod nazivom Sećanja, a koji se održava kod Gradske biblioteke.

„Te dve fine kratke reči – Korzo fest umeju i znaju da bace pogled malo duže u sećanje. Po onom principu optimizma i zboravljanja sećamo se samo lepih stvari. Ponuda da učestvujemo na ovoj manifestaciji se nije mogla odbiti. Biblioteka jeste ona temeljna ustanova kulture koja podrazumeva direktni kontakt sa pisanom reči i najpouzdaniji način lične edukacije, popravljanja i usavršavanja edukacije i kulturnog uzdizanja. To je bilo, ostaje i biće tako. Biblioteka u svom pristupu čitaocima i potencijalnim čitaocima mora da vodi računa o duhu vremena. Ako na taj način bude postupala, neće biti opasnosti od ove informatičko-elektronske ponude koja se širi i umnožava“, kaže Milan Bjelogrlić, direktor Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin.

„Naš termin je petak od 20 sati. Ono što nas razlikuje od ostalih ambijentalnih celina jeste da se naš program odvija u žuboru fontane. Dok voda žubori mi ćemo pričati o lepim stvarima iz prošlosti. A koliko možete da se osvrnete u prošlost, recipročno toliko možete da projektujete vaš koncept u budućnost. Odbijamo i ne pristajemo da se odreknemo prošlosti i da se okrenemo samo budućnosti. Da bi znao kuda ideš, treba da znaš i odakle dolaziš,a i gde si i šta jesi“, dodaje naš sagovornik.

„Nekada je korzo bio ono što je danas Fejsbuk“

Korzo, objašnjava Bjelogrlić, asocira na dragu uspomenu, a fest je pravi festivalski način manifestacije kulturnih sadržaja. Iz biblioteke sugrađane pozivaju da već sutra u 20 sati prođu pored ove institucije.

„Siguran sam da će onaj ko tuda bude prolazio, i da zastane, jer ćemo pričati o knjizi Dragana Zečevića „Zrenjaninski Amarkord“. Nekada je korzo bio naš internet, naš Fejsbuk. Nije trebalo da ukucavamo i otvaramo stranicu, iako tada ta tehnološka mogućnost nije ni postojala, već se glavni kulturni i emotivni život odvijao upravo na korzou. Na toj štrafti se znalo ko gde stoji, šta priča, šta donosi. Početak leta je bio zanimljiv i korzo je bio pun u ovo doba. Posećen je bio i na kraju leta kada smo se svi vraćali sa godišnjih odmora i sa mora, jer smo nekada svi išli na more. Tada smo svi bili preplanuli sa posvetlelom kosom. Ovom manifestacijom dajemo jedan kulturni, urbani izraz ove sredine. Kulturološki pripadamo srednjoj Evropi, ali ne odričemo se ni onog mediteranskog šarma – sunca, razigranosti, vedrine“, objašnjava Bjelogrlić.

Program Korzo festa od 22 – 24. juna

Četvrtak 22.jun

Lokacija: Pinkov tržni centar – Folklor KTC “Bantska odiseja” Novo Miloševo i KUD “Bašaid” Bašaid od 20h

Robna Kuća – Likovna radionica Viorel Flora od 20h

Vodotoranj – Mini gitarijada Dejan Cukić i bend Hadži prodane duše od 20h

Petak 23. jun

Lokacija: Pinkov tržni centar – Dečja predstava “Fraze za kućne maze” Veliki teatar Jagodina od 20h

Robna kuća – Likovna radionica Viorel Flora od 20h

Biblioteka – program “Sećanja” Dragan Zečević Pavlov “Zrenjaninski Amarkord” od 20h

Subota 24. jun

Lokacija: Pinkov tržni centar – Škola salse “Havana Belgrado” Zrenjanin od 20:30h

Robna kuća – Likovna radionica Viorel Flora od 20h

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh