I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Korona virus i juče registrovan u svim okruzima u Vojvodini

U poslednjih 24 sata u Vojvodini su registrovana 122 nova slučaja, među kojima je 60 iz Novog Sada. U toku jučerašnjeg dana bolest je registrovana u svim okruzima u Vojvodini. Broj hospitalizovanih slučajeva zbog teže kliničke slike i dalje raste, kao i broj obolelih kojima je potrebna mehanička ventilacija.

Epidemiološka ispitivanja ukazuju da su obolevanju kod najvećeg broja slučajeva dopirinela okupljanja poput organizovanih proslava, svadbi, zabava i slično. Ovim skupovima je prisustvovao veći broj ljudi, i ostvarivan je veliki broj bliskih kontakta u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom bez korišćenja zaštitne maske. Time su stvoreni svi uslovi za masovnije prenošenje bolesti.

– Zdravstveni sistem AP Vojvodine je pod sve većim opterećenjem i neophodno je hitno sprovođenje mera kontrole prenošenja bolesti i usporavanje izrazito rastućeg trenda obolevanja. U COVID sistem dodatno se uključuje još pet bolnica iz AP Vovjodine, a za potrebe lečenja blažih i umereno teških slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

PerSu marketi

Od početka epidemije u Srbiji u martu, pa do 07.07.2020. godine, u AP Vojvodini je registrovano ukupno 2107 slučajeva koji su potvrđeni RT PCR metodom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh