I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

„Korakom do kuće od srca“ prikupljeno više od 200.000 dinara za porodicu Dudaš (VIDEO)

Zrenjaninci i meštani okolnih naseljenih mesta, odazvali su se pozivu da učestvuju u akciji prikupljanja pomoći porodici Dudaš iz Mužlje, te je tako za njihov novi dom prikupljeno više od 200.000 dinara.

Šestočlana porodica Dudaš se nalazi u veoma teškoj materijalnoj situaciji, a njihov devetnaestogodišnji sin David boluje od cerebralne paralize koju prate jaki epileptični napadi, nepokretan je i boravi u kolicima. Dudaševi trenutno žive u podstanarskoj kući i imaju rok do početka marta da se isele odatle jer se kuća prodaje.

Cilj humanitarne akcije „Korakom do kuće od srca“, koju je pokrenula grupa Zrenjaninaca, sastojala se iz današnjeg ultramaratona od Hrama Svetog Save na Vračaru u Beogradu do Hrama Svetog Arhangela Mihaila u Zrenjaninu, i na kraju svečane akademije u Kulturnom centru Zrenjanina. Suština je bila da se na ovaj način prikupe novčanasredstva u iznosu od 10.000 evra, kako bi se porodici kupila kuća i obezbedilo trajno rešenje.

PerSu marketi

Deonicu od 82 kilometra istrčali su Saša Nikolić, Nenad Škundrić, Ivan Radosavljević, Mario Barlakov, Boris Knežević kao organizatori, a podržali su ih njihovi prijatelji i naši državni rekorderi Željko Zeljković, Ivan Miškeljin, Goran Nikolić i drugi koji su se periodično priključivali trci.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

U programu pod nazivom „Ljubav pobeđuje sve“, nastupili su dečiji hor Hrama Hrama Svetog Arhangela Mihaila, Milica Dosković, Marija Aleksić, Aleksa Miletić i jerej Veselin Vlaški.

Prisutnima se obratio i dobročinitelj iz Beočina, Milorad Jurković javnosti poznatiji kao Stolar Mile, koji je uz podršku ljudi dobre volje, Davidu Dudašu, koji boluje od cerebralne paralize, darovao potpuno nova hematološka kolica i tako pokrenuo niz humanitarnih akcija za pružanje pomoći ovoj porodici u Mužlji.

Milorad Jurković – Stolar Mile

POMOĆ PORODICI DUDAŠ I DALJE POTREBNA

Broj tekućeg računa za pomoć otvoren je kod Vojvođanske banke: 355000320069476944, svrha uplate: Korakom do kuće od srca. Primalac: Đurika Dudaš, Munkači Mihalja 8. 23206 Mužlja, Zrenjanin. Sva sredstva će biti iskorišćena za kupovinu kuće porodici Dudaš.

U VIDEO prilogu pogledajte detalje sa današnjeg humanitarnog ultramaratona za porodicu Dudaš:

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh