I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Dobre Vesti našeg grada

Konuzinova poseta Zrenjaninu

–  Zadovoljan sam srdačnim i prijateljskim prijemom. Ovo nije prvi put da sam u Zrenjaninu. Došao sam povodom otvaranja izložbe a usput sam imao puno toga da čujem i vidim, kao i da porazgovaram sa čelnicima grada u vezi buduće saradnje – izjavio je prilikom posete Gradu Zrenjaninu N.E.  ambasador Ruske Federacije Gospodin Aleksandar Vasiljevič Konuzin.  

On je u toku prepodneva u Beogradu učestvovao na proslavi povodom  obeležavanje 1. avgusta, datuma kada je ruska armija objavila rat Austrougarskoj kako bi zaštitila Srbiju davne 1914. godine, što, kako je rekao,  nije prvi put da Rusi pomažu Srbima.

– Sa zamenikom gradonačelnika Čedomirom Janjićem pričao sam o budućoj saradnji, bratimljenju našeg grada Nogajska sa Zrenjaninom i perspektivi poljoprivredne proizvodnje, saradnji na tom polju – rekao je nakon prijema u Plavom salonu gradske kuće N. E. Konuzin. On je sa svojim saradnicima i predstavnicvima Lokalne samouprave položio venac na gradnuličkom groblju žrtvama iz Prvog svetskog rata, zatim je obišao zrenjaninski Narodni muzej da bi na kraju prisustvovao i svečano otvorio izložbu u Istorijskom arhivu Grada pod nazivom „ Prvi svetski rat kroz dokumenta i fotografije „ iz zbirki centralnog muzeja Oružanih snaga Ruske Federacije i arhiva Belorusije, Rusije i Srbije.

I Taxi Zrenjanin
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh