I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Vesti Zrenjanin

Kontrolu vitalnih parametara u najvećem broju tražili stariji sugrađani

Na Trgu slobode u Zrenjaninu danas je obeležen Svetski dan srca akcijom zdravstvenih radnika koji su, u cilju prevencije bolesti srca, građanima proveravali vitalne parametre.

Tokom akcije moglo se čuti da su, pored starosne dobi, najčešći uzročnici bolesti srca stres i nezdravi način života. Akciji su se pridružila deca predškolskog i školskog uzrasta, koja su donela crteže na temu zdravlja, i na licu mesta kredama iscrtavala poruke u skladu sa temom. Najviše je bilo onih građana koji pripadaju starijoj populaciji, a koji su iskoristili ovu priliku da bez čekanja u ambulantama prekontrolišu stanje svog organizma i da porazgovaraju sa lekarima.

I Taxi Zrenjanin

-Tema ovogodišnjeg Svetskog dana srca je prevencija kardiovaskularnih bolesti . Naša poruka je: “Prenesi znanje, čuvaj svoje srce”. U realizaciji ovog skupa imamo podršku Opšte bolnice “Đorđe Joanović“, Doma Zdravlja “dr Boško Vrebalov”, grada Zrenjanina, Sekretarijata za zdravstvo, Sekretarijata za sport, Školske uprave za Banat, Predškolske ustanove, i Crvenog Krsta Zrenjanin. Na raspolaganju smo građanima, da besplatno izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, indeks telesne mase, telesnu težinu. Prisutni lekari i medicinsko osoblje pomoćiće im savetima, istakla je specijalista interne medicine – kardiolog i potpredsednik Podružnice Banat – Udruženja kardiologa Srbije dr Jelena Lukić Petrov.

Zaintresovanim građanima na raspolaganju su bili i aktivisti Crvenog krsta, koji su pružali obuku iz prve pomoći.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Nama je cilj da mlade naučimo kako da žive zdravo. Izveli smo ih na Trg slobode, da im pokažemo da trebaju da se kreću, a ne da samo sede za kompjuterom. Veoma je važno baviti se sportom. Volonteri danas na lutkama pokazuju postupak reanimacije. Deci je to izuzetno zanimljivo, i rado učestvuju, izjavila je predsednica Crvenog krsta Zrenjanin, dr Sonja Puškarić Kapeler.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh