I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Najnovije vesti

Kontinuirani rad inspekcija najbolja borba protiv rada „na crno“

U  sedištu Srednjebanatskog upravnog okruga u Zrenjaninu danas je orgаnizovаn sаstanak na temu zаjedničkih аktivnosti Inspektorаtа zа rаd pri Ministаrstvu zа rаd, zаpošljаvаnje, boračka i socijalna pitanja i lokalnih samouprava nа suzbijаnju sive ekonomije, nаročito rаdа „nа crno“.

Pored direktora Inspektorata, Bojana Jocića, sastanku su prisustvovali predstavnici Grada Zrenjanina i opština u okrugu, predstavnici javnih institucija i privrednih udruženja.

srednjebanatskiokrug-1Jocić inicirao sastanak u sedištu Srednjobanatskog okruga

Načelnik okruga Dušan Šijan upoznao je prisutne sa dosadašnjim koordiniranim akcijama borbe protiv sive ekonomije koji je vodio Srednjebanatski upravni okrug u saradnji sa tužilaštvom, Poreskom upravom, Ministarstvom unutrašnjih poslova, republičkim, pokrajinskim i lokalnim inspekcijama.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

Bojan Jocić je pojasnio da princip „rotacije“ koji inspektorat sprovodi na terenu, daje dobre efekte.

– U prošloj godini smo radili po principu kontrole privrednih grana i u zadnjih šest meseci kontrolisali oko 17 takvih jedinica, međutim ono što uvodimo kao novinu jeste rotacija, ali na regionalnom principu što u prevodu znači da će u jedan upravni okrug doći 100 do 150 inspektora i kontrolisaće sve privredne subjekte u tom okrugu.  U prošloj godini smo se udruživali i sa drugim inspekcijskim službama i imali dosta zajedničkih kontrola, i suština je da imamo kontinuitet u tom radu kao jedni način da se izborimo sa radom na crno, rekao je Jocić na sastanku u Zrenjaninu.

Kako je saopšteno tokom sastanka, Policijska uprava u Zrenjaninu je u saradnji sa republičkim i gradskim inspekcijama u toku 2014 godine aktivno radila na suzbijanju sive ekonomije. Protiv pet lica podneto je isto toliko krivičnih prijava za nelegalno obavljanje usluge taksi prevoza, protiv 17 lica je podneto 15 krivičnih prijava zbog nedozvoljene trgovine i u toj akciji je privremeno oduzeto 758.225 kilograma rezanog duvana. Protiv 14 lica podneto 14  krivičnih prijava u vezi krivičnih dela proizvodnje i stavljanje u promet škodljivih proizvoda gde je privremeno oduzeto 564.3 kilograma prehrambenih proizvoda, protiv tri lica su podnete 3 krivične prijave u vezi krivičnih dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda gde je privremeno oduzet 81 litar alkoholnog pića, a 40 krivičnih prijava podneto je protiv 58 lica u vezi neovlašćenog organizovanja igara na sreću. 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh