I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Kontejneri gore svakog vikenda

„Dobro je što nam nikad nije dosadno“, neko bi rekao, ali ne sigurno nakon pogleda na ovu fotografiju.

Iako smo u dva navrata u poslednjih par meseci pisali o spaljivanju sadržaja a ponekad i kompletnih kontejnera – nikad nije na odmet apelovati na one kojima ovakve radnje predstavljaju zabavu, zadovoljstvo… Ovakav prizor se nažalost može videti gotovo svakog vikenda u Zrenjaninu, samo u različitim gradskim naseljima. Nedavno je deo naselja Bagljaš bio u oblaku dima i nesnosnog smrada jer je spaljeno svo smeće koje se nalazilo unutra, pa je bilo nemoguće sedeti u parku pored i uživati u lepoj večeri. S obzirom da smo gotovo ceo kontigent plastičnih kontejnera spalili, ostali su nam ovi limeni koji takođe trpe štetu. Vatra ne štedi ni taj, naočigled neuništivi materijal, pa se kod pocinkovanih kontejnera desi da spoljni sloj od visoke temperature “propade” što ubrzava rđanje.

Cena jednog limenog kontejnera košta u proseku oko 400 evra, ako to nešto uopšte znači vinovnicima ovakvih dela.

Fordomanija

Nije Zrenjanin specifičan po ovoj pojavi među srpskim gradovima, naprotiv – takav problem se učestalo ponavlja, ali oni koji to rade ne razmišljaju o posledicama koje se mogu desiti recimo po danu sličnom današnjem. Vetar bi u situaciji zabeleženoj na fotografiji napravio možda i veći problem nego što možemo da zamislimo… Pored svega, fotografiju koja nas je podstakla na apel, poslao je jedan redovnih posetilaca našeg portala što govori o tome da u delu našeg društva itekako ima svesti o tome šta je dobro a šta bi u 21.veku trebali konačno da iskorenimo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh