I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Pozorište Zrenjanin
Vesti Zrenjanin

Koncertom Zrenjaninske filharmonije obeležena stogodišnjica od oslobođenja grada (VIDEO)

U prepunoj Kristalnoj dvorani sinoć je održan koncert Zrenjaninske filharmonije u sklopu obeležavanja velikog jubileja – stogodišnjice od oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu. Na koncertu je učestvovalo preko dve stotine izvođača, muzičara i horova, a u ulozi specijalnih gostiju našli su se operska diva Jadranka Jovanović, i virtuoz na fruli – Bora Dugić.

„Filharmonija za ovu priliku ima 60 članova. Budući da je sala prepuna, siguran sam da smo probudili veliko interesovanje publike, a na repertoaru će biti dela dela inspirisana srpskim folklorom, dela domaćih autora, i neke od svetskih arija. Logistički smo se pripremali dva meseca, a intezivno poslednje nedelje, dok su horovi imali pripreme dve nedelje. Velika je čast biti učesnik ovako velike manifestacije, i za svakog člana filharmonije ovo je velika odgovornost. Posle nekoliko nastupa pred zrenjaninskom publikom, verujem da smo se ljubiteljima muzike približili i repertoarom i kvalitetom. Siguran sam da ćemo i ubuduće imati njihovu podršku, jer zbog njih i sviramo.“ – izjavio je Roman Bugar, direktor Zrenjaninske filharmonije, neposredno pred početak koncerta.

Značajno je istaći da je svojim umećem uspešnosti koncerta doprineo i dirigent Mikica Jevtić, a da su svoj prostor dobili i članovi Dečijeg hora Kulturnog centra Zrenjanina. Operska diva Jadranka Jovanović nije skrivala svoje ushićenje povodom ponovnog nastupa pred zrenjaninskom publikom.

PerSu marketi

„Veoma sam radosna, što se i osetilo u mom nastupu. Ne znam da li sam više ushićena organizacijom, filharmonijom, programom, publikom ili dočekom. Imala sam veliku želju da ponovo dođem u Zrenjanin. Poslednji fantastični nastup koji pamtim, bio je pre desetak godina u Gradskoj kući. Velika želja mi je da nastupim u prelepom, divnom Zrenjaninskom pozorištu, u kojem nikada nisam nastupala, iako sam bila na preko 120 scena sveta. Kada sam dobila poziv, mislila sam da će to biti tamo, ali ništa manja nije ni fascinacija ovom atmosferom, ozvučenjem, i koristim priliku da građanima Zrenjanina čestitam jubilej i praznik.“ – istakla je operska diva Jadranka Jovanović nakon nastupa u Kristalnoj dvorani.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kako je Zrenjanin obeležio veliki jubilej tokom jučerašnjeg dana, pogledajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh